Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 Noiembrie 2009

Pretul terenurilor pentru locuinte ar trebui limitat pentru a nu deveni obiect de specula

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2009

Directorul general din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Cristian Stamatiade, a declarat miercuri ca pretul terenului pentru locuinta ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de specula, avand in vedere ca pretul terenului influenteaza pretul final al locuintei, informeaza NewsIn.

Pretul locuintei trebuie sa fie suportabil pentru cumparator.

Pretul terenului influenteaza, fireste, pretul final al locuintei. Pretul terenului pentru locuinta ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de specula. Terenul trebuie sa aiba un pret limita si restul sa fie subventionat de stat”, a declarat miercuri Cristian Stamatiade, in cadrul unei conferinte pe tema caselor eficiente energetic.

In ceea ce priveste materialele de constructii, potrivit lui Stamatiade, se constata o abundenta a acestora, exista atat materiale din import, cat si din productia interna.

“Dar exista un semn de intrebare asupra calitatii acestora. Trebuie sa intarim controlul asupra calitatii materialelor de constructii (ciment, otel-beton, feronerie, tamplaria termoizolanta)”, a precizat directorul general al Directiei Tehnica in Constructii din MDRL.

De asemenea, Stamatiade estimeaza ca piata isi va reveni abia in semestrul al doilea al anului viitor.

“Speram ca 2010 sa inceapa in conditii mai bune. Avand in vedere si situatia internationala, este un semnal pozitiv si pentru noi ca in semestrul II sa ajungem la un ritm de productie care sa permita plata salariilor.

Chiar daca acum bugetul e mai restrictiv. Sunt totusi optimist ca in semestrul II al anului viitor, lucrurile se vor regla”, a mentionat Cristian Stamatiade.

Directorul general din MDRL a mai spus ca ministerul vrea ca in 2010 sa realizeze locuinte de calitate, la care sa creasca performanta energetica.

“Avem in vedere totodata spijinirea in constructia locuintelor prin punerea la dispozitie a unor proiecte-cadru, la care ulterior sa se realizeze adaptarea acestora la teren”, a adaugat Stamatiade.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe