Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 iun. 2010

Preturile locuintelor ar putea sa scada in continuare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Preturile locuintelor de pe piata europeana sunt in curs de stabilizare, insa pot aparea noi scaderi, in 2011, arata un studiu efectuat de Standard & Poor’s, citat de Mediafax.

pret,locuinte,apartamente,spScaderea pretului a incetinit in multe state, precum Franta, Italia, Spania si Olanda, mentioneaza studiul Standard & Poor’s.

In Marea Britanie, locuintele au inceput sa se scumpeasca de la sfarsitul anului trecut.

„Vedem semne de stabilizare a pietei in Europa, insa o evaluare a economiilor individuale arata inca o imagine mixta. Chiar si in acele state unde preturile au revenit, trendurile pot oscila.

Si in acele tari in care locuintele sunt, probabil, supraevaluate preturile ar putea sa scada pentru a doua oara spre sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011″, a afirmat Jean-Michel Six, analist la Standard & Poor’s.

In cazul Frantei, preturile locuintelor sunt supraevaluate cu 18,5%, avand ca nivel de referinta nivelul mediu din perioada 1997-2009. Locuintele sunt supraevaluate si in Marea Britanie, cu 12%, iar in aceste conditii preturile pot inregistra scaderi.

In Germania, locuintele sunt subevaluate cu 12,5%, deoarece piata de profil nu a cunoscut explozia inregistrata in alte state din regiune.

Legat de Spania, tara confruntata cu o criza fara precedent a finantelor publice, agentia considera ca preturile vor trebui sa sufere o corectie de 12% pentru ca piata de profil sa ajunga la un echilibru sustenabil.

In Irlanda, alt stat cu dificultati financiare, locuintele sunt subevaluate cu 12%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe