Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 aug. 2009

Prima Casa a marit oferta de apartamente scoase la vanzare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Numarul de oferte de locuinte scoase la vanzare in Capitala in luna iulie a crescut cu 16% fata de iunie, cea mai mare crestere inregistrandu-se la ofertele de doua si trei camere, ca urmare a programului „Prima Casa„, potrivit unui raport al portalului de imobiliare AnunturiParticulari.ro, citat de Newsin.

„Cea mai mare pondere in aceasta crestere a avut-o numarul de oferte de doua si trei camere, care a crescut cu 18,9%, respectiv 18,5%, ca urmare a lansarii programului „Prima Casa„. Oferta de garsoniere nou aparute a crescut cu 13% in luna iulie. Pentru apartamentele de patru camere numarul de oferte a crescut cu doar 3,6%”, se arata in raportul portalului.

Potrivit datelor AnunturiParticulari.ro, numarul de oferte aparute in luna iulie este similar cu cel din martie 2009, perioada in care preturile erau mai ridicate cu pana la 14%.

 

–––––––

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

–––––––

Datele prezentate de portalul de imobiliare arata ca, in luna iulie, preturile la locuinte au cunoscut cresteri nesemnificative fata de luna anterioara.

„Cresterea din ultima luna nu poate capata caracter de regula, iar trendul descendent care s-a mentinut inca de anul trecut indica apropierea de echilibru a pietei imobiliare„, se arata in raport.

Potrivit raportului, in luna iulie, pretul cerut pentru o garsoniera in Bucuresti a fost in medie cu circa 2,6% mai mare fata de luna iunie, ajungand la circa 46.300 euro. Pentru apartamentele de doua camere s-a solicitat, in medie, circa 70.500 euro, in crestere cu doar 1% fata de luna precedenta.

Cresterea pretului este ceva mai pronuntata pentru apartamentele cu trei si patru camre, care au cunoscut majorari de 3,5%, repectiv 4%.

Astfel, in iulie, pretul cerut pentru un apartament de trei camere era, in medie, de circa 97.600 euro, in timp ce pentru un apartament de patru camere se cerea, in medie, 128.500 euro.

Raportul a fost realizat bazandu-se pe ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe