Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 iul. 2009

Prima Casa : apartamente in Cotroceni, Primaverii si Dorobanti

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Pentru a putea profita de „Prima casa”, cei ce asteptau de multe luni sa isi vanda locuintele si-au calcat pe inima si au taiat zeci de mii de euro din preturi.

Astfel ca, in prezent, in zone precum Cotroceni, Primaverii sau Dorobanti se pot gasi locuinte ce costa mai putin de 60.000 de euro. De exemplu, un apartament in Cotroceni, cu doua camere, de 50 mp, decomandat se vinde cu 58.000 de euro, se arata pe Imopedia.ro. Si tot in cartierul Cotroceni, pentru o garsoniera de 34 mp, proprietarul cere 50.000 de euro.

In Primaverii, o garsoniera putin mai mare, cu imbunatatiri costa cu 10.000 de euro, mai mult. „Atentie insa, unele din acestea sunt cumparate pe Legea 112 si va fi nevoie ca mai intai sa se verifice daca exista procese pe rol”, atrag atentia specialistii Imopedia.

Cea mai ieftina locuinta aflata in baza de date Imopedia.ro este o garsoniera de 15 mp care costa 13.900 de euro si se afla in zona Republicii.

Garsoniere cu suprafete foarte mici, de pana in 20 mp, sub 20.000 de euro se gasesc in Titan, Ferentari, Rahova, Pantelimon si Berceni.

Cea mai scumpa garsoniera, care se incadreaza in programul Prima Casa, costa 55.000 de euro. Apartamente la aceleasi preturi se afla si pe Stefan cel Mare – Lizeanu, si Basarabia – Costin Georgian.

Cea mai ieftina oferta gasita pentru un apartament cu doua camere se afla in cartierul Pantelimon. „Vorbim de un apartament cu o suprafata de 27,5 mp, fara imbunatatiri care costa 20.000 de euro. In alte cartiere, precum Militari, Drumul Taberei, Titan sau Dristor, un apartament cu doua camere (circa 50 mp), cu imbunatatiri sare de 48.000 de euro.

In zonele centrale, cu greu gasesti oferte care sa se incadreze in limita impusa de programul Prima Casa”, se mai arata pe portalul citat.

Un apartament cu trei camere (50 mp) semi-decomandat, fara imbunatatiri costa 45.000 euro, in zona Gorjului. Pentru suprafete mai mari, de 60 de mp, in Crangasi, pretul ajunge la 60.000 de euro.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe