Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 mart. 2010

Prima Casa: Boc asteapta 16 000 de clienti in 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Timisoara, ca in 2010 se asteapta ca cel putin 16.000 de persoane sa beneficieze de programul Prima Casa, plafonul de garantii guvernamentale aprobat fiind de 700 de milioane de euro, transmite NewsIn.

„Ne asteptam ca in 2010 cel putin 16.000 de persoane, la fel ca in 2009, sa poata beneficia de programul Prima Casa, plafonul de garantii guvernamentale aprobat este de 700 de milioane de euro, astfel incat el sa poata fi epuizat in integralitatea lui”, a declarat premierul Emil Boc.

Acesta a mai spus ca in 2009, in Timis, 892 de persoane si-au luat casa prin acest program. Garantia medie care s-a dat a fost de 42.600 euro, cele mai multe apartamente fiind cu doua camere, restul, in procent de 26% fiind cu trei camere.

31% din case au avut ca valoare intre 50 de mii si 60 de mii de euro, 20% intre 49 de mii si 50 de mii iar 19% intre 30 de mii si 40 de mii de euro.

„Programul Prima Casa merge mai departe. Bancile sunt asteptate sa depuna la fondul de garantare solicitarile pe cele trei componente, garantie de 60 de mii de euro pentru cei care cumpara o casa veche, 70 de mii pentru cei care pornesc constructia de locuinte de la zero cu autorizatie de constructie, 75 de mii pentru cei care se asociaza, minimum sapte persoane, pentru constructia unei locuinte noi”, a mai completat Boc. In privinta investitiilor, Boc a precizat ca doreste ca in 2011, autostrada Arad-Timisoara sa fie finalizata.

De asemenea, Guvernul vrea sa finalizeze centura ocolitoare a Timisoarei, astfel ca, la sfarsitul lunii martie se va semna contractul pentru varianta de ocolire pe relatia strada Polona-DN 59-DN 6, cu termen de finalizare de 15 luni, iar ultima varianta de ocolire, pe relatia DN 69-DN 6-Strada Polona, care se va realiza inclusiv cu un imprumut de la Banca Japoneza.

Pe de alta parte, potrivit lui Boc, un obiectiv extrem de important este varianta de ocolire a orasului Lugoj, care se va finaliza in ajugust. In lucru este reabilitarea DN Caransebes-Lugoj, care se va finaliza cu 22 de milioane de euro, in noiembrie.

Potrivit lui Boc, in pregatire este autostrada Lugoj-Deva si Timisoara-Lugoj, proiecte care vor fi finantate din fonduri de coeziune. Studiul de fezabilitate pentru autostrada Timisoara-Lugoj, de 35 de km, cu o valoare de aproximativ 359 milioane de euro, se reactualizeaza.

„Aeroportul din Timisoara va beneficia de sprijin guvernamental, astfel incat terminalul Schengen sa fie finalizat in acest an. E vorba de o investitie de peste 700 miliarde de lei vechi, bani pe care Guvernul ii pune la dispozitie pentru finalizarea lucrarilor”, a explicat premierul Boc.

In acest an 110 de blocuri sunt in pregatire pentru intrarea in programul de finantare pentru reabilitare termica, adica 3494 de apartamente. Boc a mai promis si realizarea unui bazin olimpic la Timisoara, extinderea Pietei de Gros si incercarea rezolvarii problemei cinematografelor, a caror situatie juridica este incerta.

Boc a adus aminte despre revizuirea perspectivei Romaniei, de catre Agentia de Evaluare Financiara Standard and Poor’s.

„Cum se explica faptul ca agentiile internationale si recunoscute la nivel european si mondial apreciaza drept pozitiv raitingul de tara al Romaniei cand in perioada de maxima crestere economica in 2008, Romania a fost retrogradata in perspectiva raitingului de tara.

Cei care mai spun – si ma refer aici la liberali – care au condus tara in perioada celei mai bune cresteri economice, patru miliarde de euro a cheltuit Guvernul Tariceanu in ultima perioada. Daca aveam banii in fondul national de dezvoltare de unde a cheltuit Guvernul liberal, Romania nu ar fi avut nevoie de un imprumut pentru acoperirea deficitului.

Banii aceia din fondul de dezvoltare, in loc sa fie trimisi la investitii unde le era locul, i-a chelt guvernul liberal pe bonusuri, prime si cadouri electorale”, a declarat Boc. Premierul a apreciat ca in prima parte a anului inca Romania va avea un somaj ridicat, urmand ca acesta sa scada in a doua parte a anului iar cresterea economica sa fie de 1,3%. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe