Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 oct. 2009

Prima Casa: FNGCIMM a suplimentat plafonul BCR cu 108 milioane euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a majorat plafonul acordat BCR pentru programul „Prima Casa” cu 108 milioane euro, la 420 milioane euro, in conditiile in care banca a primit, pana in prezent, solicitari de imprumut de peste 205 milioane euro, a anuntat vineri BCR, potrivit NewsIn.

Suma creditelor solicitate prin programul „Prima Casa” la BCR corespunde unui numar de 4.800 dosare de credit.

„Dintre acestea, aproape 3.000 de dosare, totalizand peste 137 milioane euro au fost deja aprobate de BCR si au primit ori urmeaza sa fie solicitata garantia FNGCIMM. Restul solicitarilor de credit se afla in diverse stadii de analiza ori asteapta completarea dosarului cu documentele imobilului”, se mai precizeaza ca comunicatul bancii.

BCR ofera, in cadrul programului „Prima Casa”, o dobanda formata din dobanda interbancara EURIBOR la 3 luni + o marja de 3,8%.

Perioada de acordare este de maximum 30 de ani. Banca solicita un comision de acordare credit in valoare de 0,5%, aplicat o singura data la valoarea creditului, ceea ce inseamna o cota de 0,017% pe an de creditare (pentru un credit de 30 de ani).

Totodata, solicitantul va trebui sa plateasca potrivit legii un comision de garantare pentru Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) in valoare de 0,37% pe an.

Creditul are o valoare maxima de 57.000 euro, iar avansul cerut de banca este de 5% din valoarea locuintei, in cazul in care locuinta are o valoare mai mica sau egala cu 60.000 euro.

In cazul in care valoarea acesteia este mai mare de 60.000 euro, avansul este egal cu diferenta dintre pretul locuintei si valoarea creditului.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe