Prima Casa: Fondul de Garantare a ajuns la 14.567 de garantii

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 17 Februarie 2010, Ultima actualizare: 17 Februarie 2010

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat pana prezent 14.567de garantii prin programul Prima Casa, in valoare totala de 608,3 milioane euro, si a finalizat 2.537 de dosare in 2010. a declarat miercuri Stela Enache, consilier relatii cu presa in cadrul Fondului, potrivit NewsIn.

“Pana la aceasta data au fost acordate 14.567 de garantii prin programul Prima Casa, iar in 2009 au fost acordate 12.030 garantii pentru achizitionarea de locuinte, in valoare totala 504,7 milioane euro.

De la inceputul anului 2010 au fost finalizate 2.615 dosare dintr-un total de 2537 de dosare aflate in analiza”, a afirmat Enache, citat de Mediafax.

Ea a precizat ca media garantiilor acordate la nivel national este de 41.800 euro si in ca in Bucuresti au fost garantate cele mai multe locuinte.

“Bucurestiul a ocupat primul loc in topul garantiilor acordate de stat, respectiv 33% din totalul solicitarilor, urmat de Cluj, cu o podere a garantiilor acordate de 7,43%, Timis – 5,46%, Constanta – 4,5%, Iasi, Brasov si Sibiu cu 3-4% fiecare.

Tin sa precizez ca am primit solicitari de garantare din toate judetele tarii”, a precizat Enache.

Potrivit reprezentantului Fondului, 49% din totalul imobilelor contractete sunt apartament de doua camere, urmate de apartamentele de trei camere (23,25%) si garsoniere – 15%.

Doar 4% dintre romanii care au contractat credite prin programul Prima Casa au optat pentru cumpararea apartamentelor cu patru camere si a caselor cu teren.

Cei mai multi romani au optat pentru apartamente cu o suprafata de 41-50 de metri patrati, in timp ce doat 5% dintre cumparatori si-au permis sa-si cupere case cu o suprafata mai mare de 85 de metri patrati.

Mai putin de o treime (29%) din imobilele cumparate prin programul Prima Casa au fost construite dupa 1 ianuarie 2008

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe