Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
10 dec. 2009

Prima Casa: GarantiBank a dat credite de 1 mil euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

GarantiBank Romania a acordat imprumuturi de 1 milion euro prin programul Prima Casa si asteapta aprobari pentru alte credite in valoare de 1 milion euro, a anuntat, joi, directorul general al bancii, Murat Atay, citat de NewsIn.

„Asteptam aprobari pentru credite in valoare de 1 milion euro si, in aceste conditii, s-ar putea sa cerem o marire a plafonului deja aprobat”, a spus Atay.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a aprobat un plafon de 3,4 milioane euro pentru creditele acordate de GarantiBank prin programul Prima Casa.

Pana in prezent, GarantiBank a acordat credite de 1 milion euro, majoritatea imprumuturilor situandu-se la limita superioara admisa de program, de 60.000 euro, in conditiile unui avans de 3.000 euro.

GarantiBank nu percepe comision de analiza, comision de rambursare anticipata, comision lunar de administrare sau comision de gestiune. Creditele prin programul Prima Casa pot fi acordate in lei sau euro, pe perioade de trei pana la 30 ani. Beneficiarii acestor credite pot avea varste cuprinse intre 18 si 67 ani, iar venitul minim lunar necesar este de 650 lei sau echivalent in euro.

GarantiBank accepta venituri precum salariile, venituri aditionale salariilor, chirii, drepturi de autor, contracte de management, consultanta, agent, venituri din activitati liberale sau dividende, iar gradul maxim de indatorare este de 70%.

GarantiBank solicita constituirea in avans a unui depozit cu o valoare egala cu dobanda aferenta primelor trei rate pe care beneficiarul creditului le are de platit. Codebitori pentru acest credit pot fi rude si afini de gradul I si II.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe