Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 sept. 2009

„Prima Casa” ne poate baga intr-o criza mai mare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

„Prima Casa”, desi a dat semnalul reluarii creditarii, ar putea, peste cativa ani sa fie sursa unei noi crize, crede Liviu Voinea, director executiv al Grupului de Economie Aplicata. In plus, cum ii ajuta pe constructori programul „Prima Casa”, in conditiile in care se vand locuinte vechi sau deja construite?

Guvernul a alocat un miliard de euro in acest an pentru „Prima Casa”, care ar putea continua si anul viitor, dar constructorii sunt prea saraciti de criza ca sa mai poata fi salvati de cele 100 de locuinte vandute pana acum, din cele 2000 de dosare aprobate de Fondul de Garantare, scrie Cotidianul.

„Programul «Prima Casa» are o influenta nula asupra pietei constructiilor atat timp cat este stimulata cumpararea caselor vechi. Guvernul nu a luat nici o masura de revenire a pietei constructiilor„, a declarat pentru Cotidianul Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii.

Finantarea prin ” Prima Casa” se seamana foarte mult cu creditele substandard din SUA, acel tip de produse financiare care au provocat criza, crede Liviu Voinea.

„Are aceeasi finalitate, si anume le permite unor oameni sa isi cumpere casa la care altfel nu ar avea acces si ale carei rate s-ar putea sa nu le poata plati pe termen lung. Chiar daca ne-ar ajuta sa iesim din criza curenta, «Prima Casa» ne-ar baga peste niste ani intr-o alta criza„, spune acesta.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
 • Vlad

  Saracutii de constructori!

  Cine sa ii ajute si pe ei, cei care au aplicat adaosuri de 400% vreme de 15 ani?!?

  Pai, sa ii ajute ala cu coarne!

  Nici macar acum, in al cinsprezecelea ceas nu le-a revenit bunul simt: solicita preturi de 300-350000 euro pentru apartamente cu 4 camere in Bucuresti, in conditiile in care costurile (preturi teren, chelt personal, costuri materiale) au scazut cu 50%.

  Nesimititii pot sa piara din partea mea!
  Vor veni altii, cu lectia invatata…

 • imobiliare baia mare

  avand in vedere masurile de siguranta si evaluarile la care se fac imobilele care necesita finantare prin Prima Casa nu cred ca acesta modalitate de creditare sa nasca o noua criza in viitor.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe