Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 sept. 2009

Prima Casa: Senatorii nu au reusit sa voteze OUG

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Senatorii nu au reusit sa intruneasca numarul de voturi necesare pentru aprobarea OUG privind programul „Prima Casa”, aceasta ordonanta intrand la categoria legilor organice pentru aprobarea carora este necesar un minim de 69 de voturi favorabile, precizeaza NewsIn.

Desi raportul comisie sesizate in fond a obtinut 72 voturi pentru, 19 impotriva si 7 abtineri si a fost aprobat, proiectul de lege de aprobare a ordonantei a intrunit doar 67 de voturi in favoare, 9 abtineri si 20 impotriva.

Astfel, senatorii au votat proiectul de lege pentru respingere a ordonantei, dar nici acesta nu a primit numarul necesar de voturi.

In aceste conditii presedintele Senatului, Mircea Geoana a anuntat ca votul privind acest proiect „va trebui reluat intr-un proxim plen al Senatului”.

Secretarul de stat din ministerul pentru IMM-uri, Maria Parcalabescu, a afirmat miercuri, 2 septembrie, in fata senatorilor ca in programul „Prima Casa” au fost semnate 753 de contracte de finantare, Senatul urmand sa dea votul asupra OUG privind acest program pe 7 septembrie.

In cadrul dezbaterilor asupra Ordonantei de Urgenta care a initiat programul „Prima Casa”, senatorul PSD, Daea Petre, l-a intrebat pe reprezentantul Guvernului, secretarul de stat din ministerul IMM-urilor Maria Parcalabescu care sunt rezultatele programului dupa 3 luni de la lansare. „Are deja 90 de zile de viata implinite maine( joi, n.r.), cate dosare, cate case, cati beneficiari avem dupa acest timp?”, a intrebat Daea.

„As putea spune ca numai dupa 3 luni proiectul s-a dovedit a fi un succes pentru ca avem 1.756 de cereri aprobate, in valoare totala de 75.615.000 (fara sa mentioneze moneda, n.r.) si sunt 753 de contracte semnate deja de finantare”, a raspuns Parcalabescu. De asemenea, ea a mai precizat ca sunt pana acum „68 de promisiuni de garantare, ceea ce inseamna ca avem 68 de dosare deja pentru constructii viitoare”.

Senatorii au adoptat un amendament propus de senatorii Cseke Attila (UDMR), Toni Grebla (PSD) si Iulian Urban (PDL) prin care se solicita ca cei care beneficiaza de programul Prima Casa sa nu detina vreo proprietate o locuinta „dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante”, fata de forma initiala in care se cerea ca beneficiarii sa nu detina in proprietate o locuinta ” la data intrarii in vigoare” a actului normativ. Votul final asupra proiectului de lege se va da pe 7 septembrie.

Premierul Emil Boc a anuntat, pe 28 august, ca zilnic se depun peste 100 de cereri pentru programul „Prima Casa”, fiind stranse 1.503 cereri, dintre care 1.263 solutionate, si ca se cauta solutii pentru grabirea procedurilor de aprobare a solicitarilor si incurajarea constructiei de la zero a caselor. Premierul Emil Boc s-a intalnit atunci cu Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru a discuta stadiul in care se afla programul „Prima Casa” si posibilitatile de eficientizare a derularii acestuia.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe