Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 aug. 2009

Programul Prima Casa i-a facut pe proprietari sa tina la pret

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Desi „Prima Casa” a mai dezmortit piata imobiliara, reprezentanti ai agentiilor de profil spun ca proprietarii de case prefera, de departe, sa isi vanda apartamentele celor care vin cu banii cash, decat sa astepte un cumparator care acceseaza programul garantat de stat.

Potrivit Imopedia, programul guvernamental merge bine in zona Obor-Colentina. De la lansarea programului, vanzarile aici au crescut simtitor, majoritatea tranzactiilor imobiliare incheiate sunt prin „Prima Casa„, spun agentii imobiliari care se ocupa de aceasta parte a Bucurestiului.

De altfel, prima locuinta vanduta prin programul Prima Casa a fost in Colentina, un apartament cu doua camere.

„Vanzarile au inceput sa mearga, nu exceptional, nu cum au fost candva, dar au inceput sa mearga. Foarte multe solicitari, cam 90%, sunt prin Prima Casa”, sustine Andreea Niculae de la compania imobiliara Monterra Properties.

In prima parte a anului, pretul locuintelor a scazut considerabil in zona Obor-Colentina. De doua luni insa, de cand programul „Prima Casa” mai face vanzari, proprietarii se avanta la preturi mai mari, cu circa 10-15.000 de euro fata de inceputul anului, sustin reprezentantii agentiilor imobiliare.

„Sunt si proprietari care au scos la 120.000 euro, trei camere, crezand ca s-au intors vremurile demult apuse si cu ei nici nu-ti vine sa incerci o negociere. Cine vrea sa vanda, vinde, asta este clar si este evident nevoit sa lase si la pret, sa ajunga la un pret de vanzare real, pana la urma. Sunt si proprietari care spun nu vand la pretul asta, mai bine nu mai vand deloc, ce vreti sa il dau pe degeaba?”, spune Andreea Niculae.

„In prima perioada a anului, proprietarii nu au fost chiar atat de mofturosi, discutau preturile care erau mult mai jos, mai accesibile, insa acum, cu programul „Prima Casa”, proprietarii cam tin de pret, dar intr-un final negociaza” a declarat pentru Imopedia un alt reprezentant al unei companii imobiliare.

Majoritatea cumparatorilor se orienteaza spre garsoniere si apartamente cu doua camere. Cel mai mult au de asteptat proprietarii apartamentelor cu patru camere, foarte putini sunt cei care doresc sa cumpere o astfel de locuinta, prin programul Prima Casa.

Garsonierele sunt in jur de 45.000 euro, in fuctie de suprafata si de imbunatatiri, doua camere se vand la 60 – 65.000 euro, pleaca insa de la 70.000-72.000 euro. Trei camere variaza intre 75 – 90.000 euro, in functie de anul de constructie. Sunt cateva stradute adiacente care au blocuri noi, plus Doamna Ghica care este o zona mai mult cu blocuri noi si au preturile mai mari, 85 – 90.000, dar sa zicem ca s-ar vinde cu un 85.000-82.000″ apreciaza Andreea Niculae.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute


Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe