Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Rusu Alexandra a întrebat

acte doar pe constructie!

publicat pe 3 feb. 2020 in categoria Proprietari

Buna ziua!!exista posibilitatea sa fie trecuta pe numele cuiva doar constructia,iar terenul sa fie trecut pe numele altcuiva??Sau un teren sa fie impartit in 2 loturi iar intrarea sa fie comuna?Multumesc anticipat

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
6 feb. 2020
  • imobiliare.ro

Vom incerca sa aducem cateva lamuriri mai jos, insa recomandarea noastra este de a consulta un avocat, respectiv un expert cadastrist, inainte de a lua orice decizie. Un specialist va va furniza toate informatiile de care aveti nevoie, la obiect, va va prezenta avantajele si dezavantajele reale si va poate sprijini pe tot parcursul procesului.

Pentru prima intrebare – construirea pe terenul altuia – raspunsul este afirmativ, este posibil (si intalnit in practica) sa existe doi proprietari, unul al constructiei si unul al terenul aferent. Cine doreste sa construiasca pe terenul altei persoane trebuie sa incheie o conventie cu aceasta prin care dobandeste dreptul de folosinta a terenului, pe perioada determinata (de cel mult 99 ani, cu posibilitate de reinnoire).

Legat de a doua situatie – dezmembrarea terenului, aceasta este posibila, insa numai in anumite conditii, iar una dintre acestea este existenta drumului de acces. Informatii utile puteti gasi si aici:

https://www.pretcadastru.ro/dezmembrari/

https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_452687/Dezmembrarea-unui-teren.html*2

In final, reluam sfatul de a va consulta cu specialisti in domeniu, operatiunile la care faceti referire sunt complexe, implica multe proceduri si, daca nu sunt realizate corect, pot afecta intreaga investitie.

Va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.