Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
DANIEL a întrebat

am un credit ipotecar si datorita conjucturii nu mai am cum sa…

publicat pe 10 mart. 2013 in categoria Cumpărători

am un credit ipotecar si datorita conjucturii nu mai am cum sa platesc dar mai am si casa in care locuiesc si care nu este ipotecata pot pierde casa?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
6 răspunsuri de la cititori
ion zion a răspuns:
19 mart. 2013

daca nu se vinde la 200.000 de euro inseamna ca nu face mai mult de 200.000 euro. corect? poate asteptarile tale sunt supraevaluate. mai bine o vinzi la un pret mai mic la care se vinde decat sa o vanda Kruk pe nimic.

Robert a răspuns:
18 mart. 2013

Buna d-ule Nicolae
Prin semnarea Contractului de Credit - Nevoi Personale sunteti de acord sa vi se execute din salar pana la un anumit nivel. Apoi se "poate" trece la executarea de bunuri mobile si/sau imobile ale semnatarilor, din nefericire pentru dvs. :(
Sfat:
1. Vedeti ce rata lunara aveti de plata la cei ce va executa, si incercati o refinantare dar de data asta: cu ipoteca, la o alta banca, ca urmare veti plati o rata mai mica pe un termen mai mare.
2. Daca nu mai aveti posibilitatea de a face vreo refinantare, si nici sa achitati suma, apar alte doua variante:
2.a. Negocierea cu cel ce executa sentinta judecatoreasca, prin a face dova de "buna credinta a platii" :))
2.b. Cautati sa vindeti casa, dar nu la pretul pietei, caci nu veti gasi vre-un client cu usurinta. Ca sa re-construiti o casa noua :)) va costa cu aprox 50.000 euro si o aveti la cheie :))

Cu respect Robert
Consilier Economic

Bogdan a răspuns:
17 mart. 2013

Ma poti suna ....0742938136

Bogdan a răspuns:
16 mart. 2013

Buna ziua. Casa pe care o aveti nu se vinde din cauza ca o aveti la un pret prea mare. Orice se poate vinde daca este la pretul corect. Succes!

nicolae a răspuns:
13 mart. 2013

am facut un credit de nevoi personale , nu am mai putut plati , dosarul este acum la KRUK , ca sa aflu acum ca in 15 martie am dosar de punere in executare , nu ma pot duce in 15 sa sustin cauza ca este in camera de consiliu , am o casa proprietate , dar nu am girat cu ia .
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut ...am de plata in jur de 8000 de EURO , casa face mai mult de 200000 EURO tot incerc s-o vand sa achit datoria ...insa nu se vinde ....ce este de facut? raman pe drumuri eu si copii mei....MULTUMESC...

dan a răspuns:
12 mart. 2013

Daca se ajunge le executarea imobilului si pretul de vanzare nu acopera valoarea datoriei (datorie= soldul ramas de plata + penalitati + cheltuieli de executare), creditorul poate solicita executarea celorlalte bunuri ale debitorului (chiar daca nu sunt ipotecate) pana la acoperirea intregii datorii. Exista insa artificii prin care se poate evita "protejarea" celorlalte bunuri, proprietate personala, neipotecate.