Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Lic Octavian a întrebat

Apartament cumparat prin prima casa.

publicat pe 27 May 2020 in categoria Cumpărători

As dori sa mut bucataria in living sa fie open space si in loc de bucatarie sa fac un dormitor, nu sparg pereti nu ma ating deloc de nici un zid si de nici un perete din casa, centrala termica vine o dirma autorizata ancpi, mai am nevoie de aprobare de la primarie, se poate modifica releveul fara sa ma izbesc de acordul bancii sau fondul de garantare?????

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
28 May 2020
  • imobiliare.ro

In primul rand, in cazul unui apartament achizitionat prin credit, pentru orice modificare / recompartimentare este necesar acordul scris al bancii creditoare. In cazul dumneavoastra, pentru ca este vorba de un credit Prima Casa, este necesar si acordul Fondului de Garantare.
Din informatiile transmise, evaluam ca este necesara obtinerea unei autorizatii de construire, modificarile / recompartimentarile vizate fiind de natura permanenta. Daca se face o recompartimentare, trebuie modificat si releveul.
Consideram ca primul pas ar trebui sa fie contactarea unei firme de cadastru si topografie. Aceasta va va putea ajuta cu proiectul de modificare si, ulterior, dupa obtinerea acordului garantilor, se va ocupa de prelucrarea si obtinerea noii documentatii.
Va rugam sa consultati si raspunsurile partenerilor nostri la o intrebare similara:
http://www.imobiliare.ro/feedback_160818
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

0