Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Romeo Florin David a întrebat

Asigurare imobil credit

publicat pe 1 Oct 2019 in categoria Cumpărători

Ce se intampla daca dupa contractarea unui credit ipotecar, sa zicem dupa 5-10 ani imobilul intra in categoria ne-asigurabil (risc 1,2), dupa o expertiza la cerere/obligatorie. Care ar fi actiunile bancii impotriva mea, cum pot avea de suferit? Ce optiuni am?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
proprietar a răspuns:
2 Oct 2019
  • imobiliare.ro

Cladirile cu risc ridicat, in general, nu pot reprezenta garantia unui credit ipotecar. Legat de alte cladiri care ar putea trece in viitorul apropiat intr-o categorie superioara de risc, necesitatea de efectuare a unor reparatii / lucrari de consolidare ar trebui sa reiasa din raportul de evaluare care se realizeaza de catre un specialist si care sta la baza deciziei de acordare a imprumutului.
Raspunsuri simple la intrebarile de mai sus nu exista. Principala sursa de informatii de acest gen ar trebui sa fie chiar banca creditoare, prin reprezentantii sai, si contractul de credit – aici sunt incluse clauze destul de complexe cu privire la obligatia de a asigura bunul si ce se poate intampla daca, pe parcursul derularii creditului, imprumutatul nu va mai incheia asigurarile minime mentionate in conventie.

0