iou a întrebat

Buna ziua. Speram sa lamuriti pentru publicul larg de ce grilele…

publicat pe 1 Jul 2011 in categoria Cumpărători

Buna ziua. Speram sa lamuriti pentru publicul larg de ce grilele notarilor cu pretul imobiliarelor nu este facut public. Observ ca site-ul w w w . unnpr . ro
e parolat! Sau e frica prea mare ca preturile s-ar putea prabusi ajungandu-se la cele din grila notarilor ?!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
15 răspunsuri de la cititori
iou a răspuns:
24 Nov 2011

Prosperitate a comunitatii vs. binele personal.

Hai sa facem o analiza obiectiva: eu apelez la programul PrimaCasa pt. binele meu personal, sa fiu "propritar", sa fie mama mandra de mine ca nu mai stau in chirie, sa ma simt un roman gospodar implinit. Apeland la acest minunat program, programul are succes, iar pretul la apartamente se niveleaza la 60.000 EUR iar prosperitatea comunitatii are de suferit ENORM! Pentru ca sa nu uitam, salariul mediu in Romania este 1.500 RON, sau 350 EUR!

Evident problema nu este noua deloc, e de cand lumea si anume solidaritatea romanilor care e sublima dar lipseste cu desavarsire...
Asta e tara in care traim, muncim si ne bucuram de prosperitatea bancherilor si a tepuitorilor imobliari...

Raporteaza

0

andreia a răspuns:
10 Oct 2011

Sunt de acord cu faptul ca, creditul *prima casa* este o tampenie! Nu fac decat sa-ti spuna ca dobanda este fixa in primii 5 ani parca, iar apoi este variabila. Stiti ce inseamna variabila???? VARIABILA INSEMNA DOBANDA CARE O AFISEAZA LA SEDIILE BANCII, DOBANDA DORITA DE EI. cU ALTE CUVINTE NOI SEMNAM ACUM CA SUNTEM DE ACORD CU DOBANDA VARIABILA, IAR APOI EI O POT PUNE SI LA 20% DACA VOR, IAT TU NU MAI POTI FACE NIMIC!!! Eu am plecat de la o rata de 565€ pe luna si am ajuns la 745€ pe luna. sI INCA MAI AM 22 DE ANI DE PLATA. Deci nu se stie unde o sa ajung. Lucrez cu BCR.

Raporteaza

0

Marcel Popa a răspuns:
5 Oct 2011

in primul rand ca sa intelegeti de ce informatiile din grilele notariale nu sunt sau nu ar trebui sa fie publice ar trebui sa cunoasteti urmatoarele elemente
1. baza legala a codului fiscal prevede precizarea in grilele notariale ale unor valori de circulatie orientative. ele nu reprezinta decat baza de calcul la tranzactii privitoare la proprietate si nu pretul pietii. Nu proprietatea dvs e evaluata acolo ci un set de imobile in conditii generale.
2. folosinta informatiilor este specificata tot in codul fiscal: birourile notariale, administratiile financiare si instantele de judecata la care s-au mai strecurat exproprierile pentru cauza de folosinta publica (transporturi -drumurile-si dezv. regionala)
3. influentarea pietei imobiliare / evaziunea fiscala

Raporteaza

0

Marius a răspuns:
6 Sep 2011

Este posibil ca grila notarilor sa se fi aliniat la valoarea de impunere a imobilelor stabilita de Directiile de impozite si taxe. Lucru care ar fi corect : platesc o taxa ( locala sau notariala ) pe o aceeasi valoare a unui imobil privit ca un mijloc fix .
Valoarea imobilului pe piata este o cu totul alta poveste si asta tine de multi factori subiectivi ( amplasare, orientare, etaj, priveliste, cat este de ingrijit, si nu in ultimul rand cat de mult si-l doreste cumparatorul si ce posibilitati financiare are acesta ). Evident ca era cam neplacut sa platim taxa notariala pe acesti factori subiectivi.
Valorile de impunere ale imobilelor sunt la fel de "netransparente" publicului larg si din punctul de vedete al Directiilor de Impozite si Taxe Locale. Nu stiu sa fie publicate undeva, dar se afla pe deciziile de impunere , personale, ce le primim de la aceste directii ale primariilor de sector si pe baza carora se calculeaza impozitul anual pe cladiri, teren. Si aceasta valoare de impunere nu a influentat niciodata piata.
Asadar aceasta valoare ce este , cred, acum comuna ca baza de calcul taxe/impozite atat notarilor cat si directiilor de impozite locale, neinfluentand in niciun fel valoarea de piata a unei locuintei nu are rost sa fie facuta publica nici de notari.
Obs. : - nu sunt broker imobiliar, nu sunt notar, nu sunt functionar la Impozite si Taxe Locale. Pur si simplu sunt unul ca dv. care incearca sa gaseasca o logica in ceeace ne inconjoara, in speranta ca asa ne vom mai limpezi viata.
Cu alte cuvinte, daca nu convine mesajul meu, va rog nu loviti prea tare !!!!

Raporteaza

0

agent imobiliar a răspuns:
5 Sep 2011

"Grila notariala" este un instrument de calcul taxe si impozite pentru acte de transfer de proprietate fara pret platit.

Raporteaza

0

Alin a răspuns:
3 Sep 2011

Buna ziua,

Nu pot sa nu observ fraza:"Nu uitati ca preturile la imobiliare sunt o reflectie a fondului de bani pe care il are o tara, o economie". De ce atunci in Ungaria, care este mult mai prospera decat Romania are preturi mult mai mici la imobiliare?

Raporteaza

0

paula a răspuns:
2 Sep 2011

doamna elena, piata imobiliara este influentata de puterea de cumparare si de creditele acordate de banci, poate fi in scadere daca acesti 2 factori se diminueaza, dar prabusirea nu cred ca este in discutie..domeniul imobiliar este unul ca si altele..la fel ca cel auto, la fel ca orice alt domeniu de consum..iar inainte de a spune ca MAJORITATEA persoanelor care mai au servici in ziua de azi si au doar 10mil salariu, va invit sa faceti o plimbare prin mall-uri, hipermarket-uri, si targuri imobiliare unde se vand apartamente rezidentiale la preturi destul de mari..

Raporteaza

0

paula a răspuns:
2 Sep 2011

nu cred ca toti cei ce-si cumpara o locuinta sunt FRAIERI.sunt persoane care stau cu chirie de ceva vreme si care gandesc ca si peste 10 ani tot cu chirie vor sta si de ce sa nu dea 300 euro pe rata la un apartament de 2 camere, bloc dupa 1980, cand acelasi pret il platesc pentru chirie?? intr-adevar, riscul este pentru toti acelasi, de a ramane someri, de a avea dificultati cu achitarea creditului intr-un moment sau altul.
persoanele care fac credite in 2011, dupa perioada 2008-2009 cand se dadea credit cu buletinul, sigur s-au informat si stiu ce vor, cunosc riscurile si indatoririle si nu trebuiesc convinse de nimeni, banca nu vine acasa sa-ti propuna sa iei credit, tu te duci la ea si ceri bani daca ai proiecte si ai nevoie de finantare.
iar acest program sustine mai ales piata imobiliara normala, mai putin dezvoltatorii care au preturi foarte mari la vanzare, piata ce se desfasoara cu ajutorul creditelor imobiliare dintotdeauna.. practic, se sustine cat de cat mersul firesc al unei piete de consum.

Raporteaza

0

elena a răspuns:
31 Aug 2011

Dle. Was Peus, care reflectie a fondului de bani? care economie?
Cu tot respectul, credeti ca Romania in acest moment este o tara prospera si in crestere?
Haideti sa fim seriosi si sa spunem lucrurilor pe nume ; tara asta se afla intr-o situatie de ..... si asta este abia inceputul . Piata imobiliara o sa se prabuseasca cat de curand. Majoritatea celor care inca mai au un serviciu au un salariu mediu de 1000 lei net din care trebuie sa si traiasca . In zone precum Berceni, Colentina, Rahova ,Ferentari se cere 1000 euro pe mp. Cati credeti ca isi permit sa-si cumpere o locuinta? La noi in tara in acest moment puterea de cumparare este 0 si asa va ramane mult timp.

Raporteaza

0

Was Peus a răspuns:
31 Aug 2011

Dle."tot eu",
Dvs.vedeti problema dintr-un punct de vedere personal.
Nu uitati ca preturile la imobiliare sunt o reflectie a fondului de bani pe care il are o tara, o economie. Cineva a carui casa valoreaza mai mult, e mai bogat, poate lua bani mai multi pe casa aia daca se decide sa inceapa o afacere, sa se zbata, sa castige bani, sa creeze locuri de munca. Caderea pietei imobiliare de obicei coincide cu probleme economice pentru o tara - vezi SUA, Japonia, exemple sunt multe. Intr-o tara prospera si in crestere preturile la imobiliare nu cad. De aceea se fac eforturi sa se mentina piata...
Asa ca hotarati-va, vrei binele dvs.personal sau o prosperitate a comunitatii??

Raporteaza

0

madeleine a răspuns:
31 Aug 2011

Dl. Papageorgiadis,

Eu sunt cu adevarat intereasata.

Multumesc.

Raporteaza

0

iou a răspuns:
27 Jul 2011

Inteleg ca acea grila a notarilor prezinta pretul minim pe mp UTIL la care se poate face o tranzactie pentru un imobil de pe strada X, avand vechimea Y, din orasul Z. Sub acest pret nu se poate incheia tranzactia. Manipularea pietei se face prin alte metode, cum ar fi articolele imobiliare platite si Prima Casa cu plafonul ei de 60 mii euro.

Raporteaza

0

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
27 Jul 2011

Ma indoiesc ca notarii au temeri in legatura cu preturile. Nu stiu raspunsul corect la intrebarea dumneavoastra insa cred ca fac acest lucru pentru a evita manipularea pietei. Insa, daca sunteti cu adevarat interesat, pot intreba si voi reveni cu un raspuns.

Raporteaza

0

alex a răspuns:
19 Jul 2011

nici eu nu sunt de acord cu creditele la fraieri. in strainatate oamenii au salarii mai mari si isi permit sa cumpere case pe credit. aici multi nu prea sunt informati inainte de ce inseamna un credit, il fac, iau casa, dupa 10 ani nu mai pot plati, si raman fara casa si cu o gaura in buzunarul lor.
solutia e sa nu se mai dea credite pe ochi frumosi. creditele sa se dea la cei care au cat de cat stabilitate la servici si un salariu decent, si altcineva in familie care lucreaza si are salariu.

si pe mine ma enerveaza "mentinerea pietei pe un palier imbucurator". dar faza e ca lumea a inceput sa se trezeasca, si sa inteleaga ce se intampla defapt. acum convingi foarte greu pe cineva sa cumpere o locuinta. si cu rahatul asta de program prima casa care-i ajuta pe dezvoltatori, tot o sa o ia piata in jos candva.

Raporteaza

0

tot eu a răspuns:
1 Jul 2011

ce-am gasit aici : Avem circa 450 de dosare de credite aprobate, volumul de cereri este îmbucurător, credem că va contribui la menţinerea pieţei pe un palier acceptabil”, a declarat Ştefan Coroianu, directorul executiv al Direcţiei Managementul Produselor Retail din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR). MENTINEREA PIETEI,ce mizerie este in tara asta,adica da credit la fraieri sa-i indatorezi pe 30 de ani sa minceasca ca un sclav ca tu sa mentii!!! nu sa lasi piata libere.Incredibil in ce tara traim

Raporteaza

0