Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bernard a întrebat

Care este comisionul pe care l-ai plati unei agentii imobiliare?

publicat pe 10 Feb 2014 in categoria Cumpărători

Avand in vedere ca de fiecare data se declanseaza un razboi cand vine vorba de plata comisionului de intermediere catre agentiile imobiliare as dori sa stiu, in opinia dvs de cumparatori, care este suma/procentul pe care ati fi dispus sa-l platiti pentru cel care va gaseste casa fara sa aveti nici o remuscare sau intrebari suplimentare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la experți 96 răspunsuri de la cititori
Unu a răspuns:
30 Oct 2016

Platesti atat cat stabilesti de la bun inceput. Ca sa eviti orice neintelegere, stabilesti IN SCRIS, cu agentia, atat procentul (sau suma fixa) DAR SI obligatiile si drepturile fiecaruia (fiindca daca agentia isi indeplineste obligatiile, merita incasarea sumei stabilita; daca nu-si face "treaba" -asa cum sta scris in intelegerea voastra, nu are motiv sa primeasca plata si ai tot dreptul sa nu-i platesti). E ca si cum unul ar fi angajatorul (cel care solicita agentia - adicatelea "clientu'", iar celalalt angajatul - adicatelea "ajentu'").
E dreptul fiecarui consumator de servicii imobiliare sa plateasca sau sa nu plateasca. Dar, daca alege sa nu plateasca, nu vad de ce nu renunta la incercarile de a beneficia de informatiile pe care agentul le detine (cu un cost mai mic sau mai mare) despre proprietati / proprietari / posibili cumparatori.
Daca alegi sa platesti mult / putin / nimic, accepta ca vei primi mult / putin / nimic (bineinteles trebuie sa fii atent sa primesti corespunzator platii alese). Dar nu incerca sa oferi putin / nimic pentru a primi totul / mult...
O intrebare cel putin la fel de buna este "Ce asteptari ai de la agentia pe care doresti sa o angajezi si, in functie de aceste asteptari, cat esti dispus sa platesti?"
Si sa vedeti atunci raspunsuri...

Raporteaza

0