Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bernard a întrebat

Care este comisionul pe care l-ai plati unei agentii imobiliare?

publicat pe 10 Feb 2014 in categoria Cumpărători

Avand in vedere ca de fiecare data se declanseaza un razboi cand vine vorba de plata comisionului de intermediere catre agentiile imobiliare as dori sa stiu, in opinia dvs de cumparatori, care este suma/procentul pe care ati fi dispus sa-l platiti pentru cel care va gaseste casa fara sa aveti nici o remuscare sau intrebari suplimentare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la experți 96 răspunsuri de la cititori
Ion a răspuns:
7 Jan 2015

Comisionul trebuie platit doar de partea care este reprezentata de agentul imobiliar.

De cele mai multe ori vanzatorul incheie un contract cu Agentia pentru ca aceasta sa-i gaseasca cumparatori. OK. Perfect.

Nu vad nici un fel de motiv pentru cumparator sa mai plateasca ceva Agentiei respective.

Daca agentul imobiliar l-ar ajuta pe cumparator sa obtina un pret mai mic cu 1 euro decat cel cerut de vanzator .... atunci cred ca merita cel putin 10% din diferenta de pret obtinuta.

In realitate, Agentiile imobiliare incearca (de multe ori chiar reusesc) sa ia bani si de la vanzator si de la cumparator doar pentru ca i-au pus in legatura .... avand ca singura motivatie, ca singur argument, (atentie !)cheltuielile proprii de functionare.
Asta nu are ABSOLUT nimic de a face cu serviciile pe care se presupune ca le-ar presta.
Deasemenea, de prea multe ori Agentiile imobiliare te indruma catre notari asa zisi "ieftini si de incredere" care insa percep un comision cel putin la fel daca nu chiar mai mare decat altii si asta pentru ca, deh, au intelegeri de comision semnate cu respectivele Agentii imobiliare.

De aceea exista si azi atat de multe agentii imobiliare (si au fost inspaimantator de multe pana in 2008-2009). Sunt foarte profitabile.

0