Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Florin BN a întrebat

Contract pt achiztii imobile investitor gasesc?

publicat pe 27 Jul 2018 in categoria Investiții

Buna seara!Caut un model de contract imobiliar prin care eu ca si agent/agentie ma oblig sa caut proprietati in numele unui investitor.Ma poate ajuta cineva?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
proprietar a răspuns:
30 Jul 2018
  • imobiliare.ro

Consideram, din detaliile pe care ni le-ati furnizat, ca este utilizabil un contract de agentie care poate fi completat cu clauze specifice cu privire la mandatul pe care vi-l asumati (reprezentare, negociere s.a.). Mai multe detalii cu privire la contractile specifice acestei activitati, regasiti aici: https://legeaz.net/dictionar-juridic/contract-agentie-ncc ; http://blog.avocatoo.ro/contractul-de-comision-agentie-intermediere/
Modele de contracte, puteti gasi aici: http://m.anl.ro/userfiles/files/statice/27/Modelcontractdemandat.pdf ; https://www.avocatura.com/forum/viewtopic.php?t=10679 Reluam idea de mai sus, orice format gasit / ales, trebuie adaptat in functie de relatia pe care va propuneti sa o aveti cu cel reprezentat, de obligatiile pe care si le auma partile s.a.
La a doua intrebare, cea transmisa prin intermediul chat-ului (2. Dupa ce vanzatorul si cumparatorul bat palma si imi achita comisionul,eu ce trebuie sa ofer pentru a dovedi ca acel comision a fost achitat?), raspunsul este cel care se aplica in toate situatiile de incasare comision: dumneavoastra, agentia imobiliara sau PFA-ul, emiteti o factura de commision, iar incasarea acesteia se dovedeste prin chitanta. Puteti trece pe factura /chitanta, toate detaliile pe care le considerati necesare cu privire la tranzactie.

0