Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Anca a întrebat

Contract vizionare imobil agentie

publicat pe 23 apr. 2019 in categoria Agenții

Buna seara,
Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.
Sa spunem ca am vizitat o casa cu un Agent imobiliar x, aceeasi casa am vazut-o in alta zi cu alt agent imobiliar "Y" de la alta firma.
Ce se intampla daca eu vreau sa cumpar acea casa? La ce agent merge acel comision? Tinand cont ca a fost semnat un contract de vizionare.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
5 răspunsuri de la experți 2 răspunsuri de la cititori
Gabriel Dragomir a răspuns:
24 apr. 2019
  • OKASA SERVICII IMOBILIARE PERSONALIZATE SRL
  • REALTOR
  • Bucuresti

Speta expusa de dvs este foarte delicata. Este foarte bine ca nu ati semnat ambele contracte de vizionare ci doar unul.
In mod normal daca agentii ar fi fost membrii unei asociatii profesionale se discuta despre factorul determinant in realizarea tranzactiei. Acesta putea fi oricare dintre cei doi agenti iar dvs plateati doar un comision sau chiar nu plateati comision daca proprietatea era in reprezentarea exclusiva a unuia dintre cei doi agenti.
In situatia expusa de dvs. este foarte bine ca ati fost atenta si ati vazut ca proprietatea era promovata si de o alta agentie. Simplul fapt ca semnati un contract de vizionare presupune sa achitati doua comisioane. Interesul agentilor in cazul de fata este sa se protejeze in eventualitatea in care un potential cumparator nu este foarte serios.
Cea mai buna solutie pentru dvs ar fi sa va aangajati un agent imobiliar care sa va reprezinte interesele si care ar putea evita astfel de situatii in care sa fiti nevoita sa platiti doua comisioane.

  • Rating răspuns 2.43/5
  • 7 evaluări