Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Anca a întrebat

Contract vizionare imobil agentie

publicat pe 23 apr. 2019 in categoria Agenții

Buna seara,
Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.
Sa spunem ca am vizitat o casa cu un Agent imobiliar x, aceeasi casa am vazut-o in alta zi cu alt agent imobiliar "Y" de la alta firma.
Ce se intampla daca eu vreau sa cumpar acea casa? La ce agent merge acel comision? Tinand cont ca a fost semnat un contract de vizionare.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la experți 4 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
17 iun. 2020
  • imobiliare.ro

@Filip Bogdan Costel: Din cate am inteles, ati facut o vizionare prin intermediul unei agentii imobiliare; ulterior, chiar daca nu imediat dupa, v-ati hotarat sa achizitionati respectivul apartament. Chiar daca agentul nu a mai fost implicat in procedurile finale de tranzactionare,(din lipsa de informare din parte celorlalte parti), acesta a fost acela care s-a ocupat de promovare (altfel, imobilul nu ar fi ajuns in atentia dumneavoastra) si de intermedierea proprietar - potentiali clienti. Din cate intelegem, a depus si toate diligentele in relatia cu dumneavoastra (a revenit pentru verificare). Comisionul agentiei se plateste in baza unui contract care se semneaza, de obicei, inainte de vizionare; acesta reglementeaza drepturile si obligatiile dintre parti si pe baza acestuia vi se solicita comisionul. Prin urmare, va recomandam sa consultati contractul si, daca sunt neclaritati, solicitati clarificarile necesare de la agentie.