Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Kit Reparatie a întrebat

contract

publicat pe 29 Feb 2020 in categoria Cumpărători

doresc sa cumpar o casa .din momentul platii 100% ,fostul propietar mai are dreptul de a locui in ea ? multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
3 Mar 2020
  • imobiliare.ro

Incercam sa raspundem cu cateva informatii generale care, speram, vor acoperi si nelamuririle dumneavoastra. Daca detaliile de mai jos nu va ajuta, va rugam sa reveniti cu clarificari cu privire la situatia cu care va confruntati.

Dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare la notar si achitarea integrala a pretului, cumparatorul dobandeste dreptul de proprietate asupra imobilului care face obiectul contractului.

Predarea imobilului de catre vanzator se face ulterior semnarii contractului; in termeni comuni, dupa semnare, sunteti proprietar, insa nu inca posesor al imobilului. Data predarii imobilului, ca si celelelalte clauze ale contractului, se alege de catre parti, de comun acord. Prin urmare, se poate intampla chiar in ziua semnarii actului sau intr-un termen anume / la o anumita data. Pana la data predarii stipulata in contract (cand va trebui sa-l elibereze complet), vanzatorul va putea folosi in continuare imobilul.

Imobilul se va preda pe baza unui proces verbal de predare-primire, taxele / impozitele / costurile de utilizare calculate pana la data predarii trebuie achitate de catre vanzator.

Reiteram ca data predarii este stabilita de ambele parti, de comun acord. Nu vi se poate impune un anumit termen de catre cealalta parte.

Va dorim mult succes si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0