Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
alice a întrebat

cresc preturile in anglia, cresc si in franta. in germania am un amic…

publicat pe 26 Oct 2011 in categoria Cumpărători

cresc preturile in anglia, cresc si in franta. in germania am un amic in imobiliare care are foarte mult de munca. sa ne asteptam ca valul sa ajunga si in est? vor creste preturile si la noi? de ce depinde acest lucru?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
26 Oct 2011

Fratele meu locuiește în Anglia. Prețurile nu au crescut decât în Londra. Am prieteni în Franța. Prețurile nu au crescut decât în Paris. Germania este altă poveste, prețurile au fost scăzute timp de un deceniu și acum au început să crească, impulsionate de creșterea economică. Dar de ce prețurile au crescut doar în Londra și Paris, și nu în toată Anglia și Franța? Pentru că pe acele piețe specifice se încheie 70% din tranzacții. Având teamă de propria economie, mii de oameni bogați investesc banii în proprietăți din Londra (în principal) și din alte orașe europene importante, pentru a-și proteja averea.
România nu are nici o legătură cu țările enumerate mai sus. Are o piață complet diferită, în care ALEGEM să avem un grad scăzut de transparență și un set specific de probleme. Ultima dată când prețurile în România au crescut a fost când Europa a devenit foarte scumpă. Atunci investitorii s-au mutat în Polonia, Cehia și Ungaria. Odată ce și aceste piețe s-au scumpit, investitorii au ajuns și în România. Asta s-a întâmplat într-o perioadă în care banii cash erau disponibili în sume foarte mari. Dacă așteptăm să se întâmple asta din nou, va trebui să așteptăm vreo 5-7 ani. Dacă vrem o creștere normală și sănătoasă, trebuie ca, mai întâi, să crească economia. Când economia României se va redresa, segmentul imobiliar va începe să crească.

0