Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Elena a întrebat

Cum radiez o ipoteca la OCPIpe teren in folosinta?

publicat pe 27 Aug 2018 in categoria Proprietari

Am incheiat prin notar o promisiune bilaterala vanzare cumparare a unui imobil, am primit un avans dar cumparatorul s-a razgandit. L-am notificat sa se prezinte in ultima zi a promisiunii. Nu s-a prezentat si notarul a redactat un document de incheiere de fapte. Acum am aflat ca avem ipoteca pe terenul in folosinta de sub imobil si pe casa vecinului care se afla in aceeasi curte, exact cu suma avansului. Au fost incurcate imobilele. Ce pot face mai departe. O data ce nu s-a prezentat sa incheie promisiunea , inteleg ca nu mai are nici un drept asupra imobilului. De ce trebuia sa se ajunga aici? Nu trebuia automat sa fie deblocata cartea funciara?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Boga Avi a răspuns:
27 Aug 2018
  • Millenium Properties SRL
  • Asociat unic/Broker imobiliar
  • Bucuresti

Buna ziua. In functie de clauzele antecontractului, cel mai probabil promitentul-cumparator a pierdut avansul insa dvs. nu puteti vinde proprietatea altei persoane pana nu se radiaza din cartea funciara notarea antecontractului. In acest moment aveti doua variante:
1. Atunci cand exista buna credinta din partea promitentului-cumparator si agreeaza sa mearga la notariatul unde s-a semnat antecontractul pentru a semna o conventie in care recunoaste ca vanzarea nu s-a finalizat din cauza lui.
2. In absenta conventiei semnate bilateral, notarea in cartea funciara se radiaza din oficiu dupa 6 luni de la expirarea termenului antecontractului. In tot acest timp, vanzarea este blocata.

  • Rating răspuns 4/5
  • 1 evaluări