liliconstantin a întrebat

Cum te poți proteja de țepe.

publicat pe 14 Jul 2021 in categoria Cumpărători

În cazul construcțiilor nefinalizate când accepți o ofertă mai bună de preț pentru un avans mai mare. Ce documente conferă o certitudine chiar și relativă asupra seriozității dezvoltatorului.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
15 Jul 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Semnarea unei promisiuni de vanzare-cumparare a unui imobil aflat in constructie, chiar si in faza incipienta, este o practica frecvent intalnita; prin urmare, o astfel de analiza de risc este recomandabila.
Pentru inceput, este important de cunoscut experienta / istoria dezvoltatorului respectiv: ce alte proiecte a desfasurat, care sunt parerile despre proiectele respective, daca si-a respectat angajamentele, inclusiv termenul de livrare etc.
Apoi, sunt foarte importante informatiile juridice si fiscale ale firmei si ale reprezentantilor firmei respective (exista posibilitatea ca pentru o firma sa nu se gaseasca informatii relevante, dar sa existe inregistrari despre actionarii / asociatii acesteia, care pot afecta decizia). Principala sursa este internetul: portalul instantelor de judecata, site-ul ministerului de finante (informatii contribuabili - o atentie sporita la datorii, profit/pierdere), site-uri care ofera informatii despre firme etc.
Nu in ultimul rand, este relevant si cum se desfasoara colaborarea cu dezvoltatorul in aceasta faza; este de dorit sa aveti de la inceput o relatie deschisa, eficienta, pro-activa si constanta.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0