Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
georgiana a întrebat

de ce nu scadeti preturile la apartamente salarile din romania sunt…

publicat pe 20 Jul 2013 in categoria Cumpărători

de ce nu scadeti preturile la apartamente salarile din romania sunt mici cine o sa le cumpere?? multi stau cu chirie ca nu isi pesrmite o casa

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
13 răspunsuri de la cititori
Viorel a răspuns:
11 Oct 2013

Sa vinzi, cel putin cat timp nu-ti raman bani ca sa cumperi imediat altceva mai mic (de ex de la 3 la 2 camere), e cel mai imbecil lucru, pt ca n-o sa mai ai bani de cumparat altul, si chiriile vor creste fara oprire - pt ca inca sunt destui care-si permit.

Pai cine-a vandut si n-are un venit extrem de serios nu mai are vreo sansa sa cumpere, si chiriile vor fi din ce in ce mai scumpe. Decat atata bataie de cap pt viata, mai bine deloc. Daca oamenii nu inteleg ca peste o anumita suma, dreptul la proprietate e inutil - din cauza asta marii producatori, inclusiv detinatorii de resurse (petrol etc), tot cresc preturile, si de la ele cresc toate, si-o sa tot creasca acest cerc vicios; acum se intampla o selectie nu "naturala", ci artificiala (determinata de legile imbecile - salariul minim e prea mic), extrem de acerba, practic oamenii se mananca intre ei (adica care poate, ridica pretul - fie la chirie, fie la manopera, fie la materie prima, ca sa reziste el). Dar cei care platesc sunt din ce in ce mai putini (pt ca de unde sa tot scoata bani), si pana la urma in cateva zeci de ani populatia se va reduce drastic tocmai din cauza asta - pt ca preturile cresc enorm iar legile sunt facute aiurea - salariile nu acopera cheltuielile. Cei care sunt mai sus in "piramida sociala" ii tot "mananca" pe cei din nivelele inferioare - dar pana la urma ultimul nivel se tot termina, si le vine si lor randul (celor de la nivelurile de mijloc, pt ca nu mai au pe cine jupui), si tot asa se tot micsoreaza piramida. Greseala e tocmai aceasta organizare piramidala a societatii, alaturi de cresterea constanta a preturilor la materiile prime si nasterea a prea multor copii din parinti care nu au destui bani, deci si copii vor fi saraci, asta in timp ce si parintii saracesc pt ca au de cheltuit bani cu cresterea copiilor.
Pana la urma, nu vor mai fi cumparatori aproape deloc, indiferent de pret; sau, vor fi dar din afara, vor veni din china etc, dar in cateva sute de ani se vor termina si aia; doar inversarea legilor pentru a-i avantaja pe cei saraci in defavoarea celor bogati ar putea opri acest proces.
Ce sa-i faci, oamenii nu "gandeste" prea mult.

0