Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
elena a întrebat

De ce nu se face in Romania o lege in care pretul unei locuinte sa…

publicat pe 19 Aug 2011 in categoria Cumpărători

De ce nu se face in Romania o lege in care pretul unei locuinte sa fie estimat in functie de anul constructiei , suprafata utila , zona in care se afla , etc. ? Asa cel putin nu mai cere fiecare dupa ureche. La fel se intampla si cu chiriile, fiecare da cu zarul si spune ca el vrea atat iar daca ii ceri sa incheie un contract de inchiriere la circa financiara o apuca la sanatoasa. Pai de , plateste impozit si nu-i convine.
Preturile in Rom. sunt la fel ca in tarile europene!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Sebastian Deac a răspuns:
22 Aug 2011

Pretul nu poate fi stabilit/impus de nicio lege, este firesc sa ramana la aprecierea celor care vand.
Problema neuniformitatii preturilor este creata si de catre ,,semi-vanzatori", adica de proprietarii care tin la un pret nerealist, care vand doar daca obtin suma x, desi in timp nimeni nu le face vreo oferta. Si de aici se creaza un cerc vicios, intrucat atunci cand un alt proprietar care chiar doreste sa vanda se uita la preturile imobilelor similare din zona, vede acele preturi si bineinteles ca in subiectivismul sau, se aliniaza la ele. Pretul corect este dat de pretul la care se incheie tranzactia, nu de pretul cerut.
Noi nu avem o piata imobiliara ,,asezata", inca exista efervescenta si preturile difera din cauza mai multor factori, de cele mai multe ori subiectivi din pacate.

Raporteaza

0