Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
alina sorica a întrebat

Nulitatea chitantei de mana

publicat pe 3 sept. 2019 in categoria Proprietari

Parintii mei au achizitionat cu chitanta de mana (din pacate, nedatata) acum mai bine de 20 ani un teren. Tatal meu, cumparatorul nu a semnat aceasta chitanta, ci doar vanzatorul si doi martori.
Intre timp, vanzatorul a decedat. Acum, mostenitorul acestuia a pretins o noua suma de bani, in caz contrar amenintand cu plangere la politie si evacuarea terenului. Parintii mei s-au hotarat sa depuna o actiune in instanta. In intampinarea depusa de parat, acesta invoca prescriptia dreptului material la actiune si nulitatea chitantei (act sub semnatura privata nedatat si nesemnat de promitentul cumparator). Este posibila o astfel de cale, avand in vedere ca exista martori la posesia neintrerupta de catre parintii mei, precum si faptul ca sunt singuri care s-au ocupat de ingrijirea acestuia, fara ca vreodata paratul sa fi manifestat vreo intentie de a reintra in posesia terenului? Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la experți 3 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
19 iun. 2020
  • imobiliare.ro

@Laura Victoria: Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Consideram ca, in situatia pe care ne-ati descris-o, chiar este necesar sa contactati un avocat. Sfaturi s-ar putea obtine, atat de la utilzatorii portalului nostru, cat si de pe alte site-uri, specializate in domeniu, insa acestea nu vor inlocui indrumarea si interventia unui avocat.
Daca reclamantul, persoana care detine acel act sub semnatura privata, face deja demersuri in vederea recunoasterii dreptului de proprietate, singura solutie eficienta de a va apara drepturile este un avocat. Acesta va analiza toate documentele si actiunile efectuate de cealalta parte si va identifica impreuna cu dumneavoastra cele mai bune solutii.