Diana Solomon a întrebat

Obținere autorizație de constructie

publicat pe 10 May 2021 in categoria Investiții

Bună ziua.Aș avea și eu o întrebare.Dacă moștenirea nu este făcută iar persoana nu are act de proprietate,pentru construirea unei verande în continuarea casei are nevoie de autorizație de construcție?Și dacă da care sunt procedurile pentru a o obține.Iar dacă nu trebuie de ce are nevoie pentru a începe lucrările legal.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
12 May 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Consideram ca primele demersuri care ar trebui initiate sunt cele pentru clarificarea situatiei juridice a imobilului – titlu de proprietate, succesiune, actualizare in registrele publice.
Legat de construirea unui spatiu suplimentar (o veranda), cel mai probabil, este necesara obtinerea unei autorizatii de constructie (extindere), pentru ca orice modificare a structurii sau a caracteristicilor esentiale ale imobilului, este supusa autorizarii. Pentru a putea intocmi documentatia si a solicita eliberarea autorizatiei, actele de proprietate trebuie sa fie complete si corecte.
Sfatul nostru este sa solicitati mai mutle informatii de la primarie, atat legat de situatia curenta a imobilului, cat si de cerintele legale care trebuie indeplinite pentru realizarea lucrarilor de constructie dorite.
Un articol pe aceasta tema:
https://www.reformex.ro/extindere-casa/
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0