Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Adrian Costache a întrebat

Pret-urile medii, din recenzii.

publicat pe 24 aug. 2019 in categoria Cumpărători

Aceste pret-uri pe metrul patrat util, includ sau nu, taxa pe valoarea adugata ?
Observ o omitere aproape intentionata, in clarificarea acestui cost.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
Anca Toma a răspuns:
27 aug. 2019
  • imobiliare.ro

Statisticile prezentate de site-ul nostru au la baza preturile comunicate / publicate de catre proprietarii anunturilor. Prin urmare, trebuie tinut cont mereu de o marja de eroare dictata, in primul rand, de corectitudinea completarii ofertelor imobiliare.
Pentru a exemplifica, o persoana (agent, proprietar, dezvoltator) care publica un anunt de vanzare pe site-ul nostru, dispune in formularul standard de mai multe campuri legate de pret: “pret vanzare” (se completeaza obligatoriu), “Nu include TVA” (se bifeaza optional), “Alte detalii pret” (se completeaza optional cu alte informatii despre pret considerate a fi relevante). Comportamentele de completare a acestor informatii sunt foarte diferite si nu putem controla / ghida acest proces. Multi trec in campul dedicat pretul final, pentru a nu complica lucrurile; altii prefera sa treaca pretul fara TVA, pentru ca este mai atractiv, bifeaza sau nu mentiunea legata de TVA si, eventual, adauga referiri in continutul anuntului.
Orice analiza de pret tine cont numai de informatiile comunicate in anunturi si, automat, este dependenta de calitatea acestora. Acesta este si motivul pentru care nu am adaugat in statistici mentiuni legate de TVA.
In speranta ca explicatiile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam, oricand veti avea nelamuriri cu privire la piata imobiliara.