Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Paul a întrebat

Schimbare destinatie spatiu comercial

publicat pe 12 Feb 2020 in categoria Investiții

Doresc sa achizitionez un imobil care este trecut in cartea funciara ca si spatiu de birouri . Eu as dori sa deschid acolo un coafor. Trebuie schimbata destinatia in spatiu comercial pentru a putea presta servicii? Am nevoie de acordul vecinilor? Ce demersuri ar fi necesare pentru a nu risca sa cumpar imobilul si sa aflu de exemplu ca vecinii nu isi dau acordul. Va multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
proprietar a răspuns:
14 Feb 2020
  • imobiliare.ro

In principiu, daca un imobil are deja alte destinatie decat cea de spatiu de locuit, nu ar fi necesar acordul vecinilor de fiecare data cand se schimba obiectul de activitate.

Pe de alta parte, in alegerea proprietatilor de interes, va recomandam sa tineti cont, pe langa criteriile obisnuite de selectie (pret, localizare s.a), si de cerintele legale si administrative pe care trebuie sa le indepliniti pentru deschiderea unui coafor / centru de infrumusetare - spatiile cu destinatie speciala, separarea spatiilor etc. Este posibil ca, pentru a incepe acesta afacere, sa fie necesare modificari constructive autorizate, iar pentru acestea ar fi necesar acordul vecinilor.

Informatii utile puteti gasi si aici:

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2016-06-23-21103477-0-ghid-deschidere-frizerie-salon-tatuaje.pdf

https://www.aspms.ro/documente/legislatie/Ordin%201136_2007.pdf

https://ajutorfirma.ro/deschidere-salon-de-infrumusetare/

Mai multe clarificari puteti obtine de la un avocat sau un consultant juridic, iar, legat strict de autorizarea activitatii, de la primaria locala.

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

0