Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Richiczan Maria-luminita a întrebat

Un imobil se poate achita inainte de contract ?

publicat pe 19 Jun 2020 in categoria Cumpărători

Doresc sa vand fiului meu si vreau o parte din bani inaintea incheierii contactului ( ex pe saptamana 200 € ) cum trebuie sa imi dea banii daca am cont bancar si daca trebuie sa specifice pt ce imi trimite banii sa poata fi folosite platile dovada la incheierea contractului Multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
Proprietar a răspuns:
22 Jun 2020
  • Hategan Attorneys
  • Partener Real Estate
  • Timisoara

Buna ziua,

Raportat la intrebarea dvs., va informam ca din punct de vedere legal se poate incheia un act care se numeste Promisiune de vanzare-cumparare pentru imobilul pe care vreti sa il vindeti, prin simpla semnare (a dvs. si a fiului). Chiar daca este posibila incheierea acestui act si la distanta, prin simpla intalnire a ofertei de vanzare cu cererea de cumparare, sugeram sa se incheie un document scris, semnat de fiecare parte, in original, prin corespondenta postala , daca nu este posibila intalnirea in acelasi loc.

In principiu se poate plati pretul in avans, inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare, chiar si in rate. Cu toate acestea, uzual este ca avansul platit prin Promisiunea de vanzare-cumparare sa reprezinte doar o parte din pret iar la incheierea contratului sa fie platit restul pretului. Sumele de bani reprezentand ratele pot fi platite prin cont bancar si pot face dovada platii pretului daca se mentioneaza la fiecare tranzactie ca suma respectiva reprezinta rata din avansul prevazut prin Promisiunea de vanzare-cumparare.

  • Rating răspuns 4.67/5
  • 3 evaluări