Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Ionascu a întrebat

unde pot gasi anunturi directe de la proprietari privind…

publicat pe 14 Feb 2012 in categoria Cumpărători

unde pot gasi anunturi directe de la proprietari privind inchirierea/vanzarea de imobile, astfel incat sa nu mai sun la agentii, crezand ca vorbesc cu proprietarul.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
101 răspunsuri de la cititori
Ionut Stancu a răspuns:
21 Apr 2012

Domnule Dan,
Mi-a atras atentia comentariul dvs si as vrea sa va transmit cateva cuvinte. Pe de o parte sunt perfect de acord cu dvs. Faptul ca cca 85% dintre agentii din piata sunt cat se poate de neprofesionisti strica si imaginea celorlalti si, din pacate, toti suntem pusi in aceeasi oala. Acesti 85% despre care vorbesc, vor sa castige bani facand cat mai putin, spre exemplu mergand cu clientul la vizionare, fara sa fi vazut proprietatea si "orbecaind" impreuna cu acesta in cautarea blocului sau casei.
In tarile civilizate, agentul reprezinta doar pe una dintre parti si incaseaza comision numai de la partea pe care o reprezinta. In Romania este foarte putin cunoscut termenul de "reprezentare exclusiva" (de regula este reprezentat proprietarul) insa, avand in vedere ca piata de aici este foarte putin educata si ca proprietarul nu accepta sa fie reprezentat doar de catre o singura agentie, se creeaza acest "balamuc" de "care pe care", fiecare incercand sa gaseasca in cel mai scurt timp un cumparator potrivit.
Daca ar fi sa dezvolt ideea, presupun ca mi-ar lua cateva zile.
As vrea sa va spun totusi ca oriunde in lume, comisionul se calculeaza la procent din valoarea tranzactiei si nu la valoare fixa.
Rolul unui bun agent este sa listeze in prima faza proprietatile VAZUTE despre care au toate informatiile necesare, sa le "imperecheze" cu cererile din portofoliu, sa-i duca pe clienti la nu mai mult de 3 proprietati care se potrivesc cerintelor, sa le prezinte avantajele si dezavantajele fiecareia dintre proprietati si, cel mai important, sa-i acorde asistenta juridica pana la finalizarea tranzactiei. Abia la final se incaseaza comisionul stabilit de comun acord cu una sau ambele parti.
Daca aveti intrebari, comentarii sau alte opinii, va rog sa ma contactati.
Cu stima,
Ionut Stancu
Director Vanzari
Jasp Real Estate

Raporteaza

0