Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Partener Real Estate, Timisoara

Alina Iozsa
Hategan Attorneys

activitate recentă 22 May 2019 la 10:28
avatar
5/5 rating
sfaturi
2 evaluări
primite
2 sfaturi
oferite

Descriere

Hategan Attorneys este o firma de avocatură cu sediul central în Timișoara, dar care lucrează pe diferite proiecte în toată țara. Fondată în 2004, firma de avocatură a crescut în fiecare an, iar acum are în componență o echipă dinamică și tânără de avocați care oferă o gamă integrată și adaptată serviciilor juridice în conformitate cu nevoile clienților care includ atât întreprinderi, cât și persoane fizice și organizații.
Ne distingem printr-o abordare pragmatică, orientată spre rezultate și prin angajamentul nostru de a înțelege interesele comerciale ale clienților noștri.

Alina a coordonat o gamă largă de proiecte imobiliare complexe și a furnizat, asistată de echipa de avocați alocată proiectului, soluții inovatoare pentru implementarea planului de afaceri al clienților și a formatului avut în vedere de aceștia în ceea ce privește componenta imobiliară. Mai mult decât atât, Alina a coordonat cu succes proiecte în domeniul achizițiilor publice, in sectorul industrial, construcții, agricol, rezidențial și energie, fiind un specialist imobiliar recunoscut pe piața în zona de vest a României.

Dorești să fii sfătuit de un expert?

Pentru a posta întrebări este necesar să fi autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi oferite 2 sfaturi
Alina Iozsa a răspuns:
22 mai 2019
  • Hategan Attorneys
  • Partener Real Estate
  • Timisoara

Buna ziua,

Conform legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții ("Legea"), și pentru acest tip de lucrări este necesară emiterea unei autorizații (construire/demolare), în baza unui proiect tehnic. În acest caz inteleg ca este vorba despre o demolare. Art. 8. din Lege prevede: Demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea, parţială sau totală, a construcţiilor şi instalaţiilor aferente construcţiilor, a instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, inclusiv elementele de construcţii de susţinere a acestora, închiderea de cariere şi exploatări de suprafaţă şi subterane, precum şi a oricăror amenajări se fac numai pe baza autorizaţiei de desfiinţare obţinute în prealabil de la autorităţile prevăzute la art. 4.

Autorizaţia de desfiinţare se emite în aceleaşi condiţii ca şi autorizaţia de construire, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora, potrivit legii, cu excepţiile prevăzute la art. 11.

Printre exceptiile prevazute la art. 11, pentru care nu este nevoie de autorizatie se numara: m) lucrări de compartimentare provizorie nestructurală. Aceste lucrari de compartimentare sunt: a) lucrări de modificare structurală, din care fac parte, în principal, lucrările de consolidare, de supraetajare şi/sau de extindere a construcţiei; si b) lucrări de modificare nestructurală, din care fac parte, în principal, lucrările de amenajări interioare şi recompartimentări uşoare, care nu afectează în mod semnificativ structura de rezistenţă a construcţiei şi pentru care este necesar avizul prealabil al unui proiectant autorizat. Pentru executarea lucrărilor de modificare, cu excepţia lucrărilor de compartimentare provizorii, nestructurale, este necesară emiterea unei autorizaţii de construire în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor legale privind calitatea în construcţii.

Avand in vedere ca lucrarile efectuate in apartament nu sunt provizorii (chiar daca sunt nestructurale), este in principiu necesara existenta unui proiect si a unei autorizatii de demolare. Recomand verificarea lucrarilor efectuate, ca de altfel a intregului apartament,, cu un inginer constructor care poate da informatii suplimentare cu privire la modificarile efectuate si a starii imobilului pe care doriti sa il achizitionati..

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări
Alina Iozsa a răspuns:
9 mai 2019
  • Hategan Attorneys
  • Partener Real Estate
  • Timisoara

Buna ziua,
In legatura cu problema semnalata, pentru a da un raspuns cat mai concret, consideram importanta o clarificare cu privire la urmatoarele aspecte:
1. Cum s-a construit casa? Exista autorizatie de construire sau un act din care sa reiasa dreptul de a construire pe acel teren?
2. Ati cumparat casa si terenul de la proprietari diferiti? Daca da, terenul prin ce operatiune (act) a fost transmis?
3. Zona este una de carte funciara, respectiv a fost deschisa o carte funciara cu privire la teren?
Consideram importante aceste clarificari deoarece, pentru a putea analiza posibilitatea de a obtine partial sau total terenul, trebuie identificat initial cine este proprietarul originar, al terenului pentru a vedea ce varianta juridica va este cea mai la indemana.

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări