Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Director Vanzari, Bucuresti

ZBURLEA
PREMIUM INVEST CONSULTING S.R.L

activitate recentă 20 Mar 2024 la 17:40
4.7/5 rating
sfaturi
42 evaluări
primite
4 sfaturi
oferite

Descriere

Pasiunea și dragostea mea pentru oameni și proprietățile imobiliare, combinate cu satisfacția de care ma bucur atunci când îi ajut pe ceilalti, m-au împins într-o carieră în domeniul imobiliar. Am experienta in domeniul imobiliar și am fost mereu fascinat de arhitectură, construcții si oameni. Mă străduiesc pentru excelență și studiez în mod constant. Am absolvit mai multe
cursuri de specialitate, iar educatia in domeniul imobiliar o pun in prim planul procesului de profesionalizare. Dedicarea mea în domeniul imobiliar vine ușor, pentru că chiar îmi place acest domeniu. Ofer Servicii profesionale de Reprezentare Imobiliara a Vanzatorilor si Cumparatorilor de Proprietati Rezidentiale si Comerciale. Sunt REALTOR și sunt foarte mândru de asta!

Dorești să fii sfătuit de un expert?

Pentru a posta întrebări este necesar să fi autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi oferite 4 sfaturi
ZBURLEA a răspuns:
5 Sep 2018
  • PREMIUM INVEST CONSULTING S.R.L
  • Director Vanzari
  • Bucuresti

Ce înseamnă uzucapiunea imobilelor şi când poate interveni aceasta?

Este binecunoscută pentru cei mai în vârstă perioada în care statul român, prin legislaţia adoptată într-o anumită perioadă a “erei” comuniste, a dispus scoaterea tuturor terenurilor din circuitul civil. Cu alte cuvinte, stoparea tranzacţiilor referitoare la terenuri între persoanele fizice.

În pofida doleanţei statului din acea vreme, tranzacţiile cu terenuri au continuat să se perfecteze, într-adevăr nu în formă autentincă, la notariatul de stat, ci prin încheierea aşa numitelor “chitanţe de mână” între “vânzător” şi “cumpărător”, acesta din urmă plătind o anumită sumă de bani pentru terenul respectiv şi intrând în posesia lui de la momentul încheierii chitanţei respective cu intenţia de a dobândi dreptul de proprietate asupra sa.

Deşi cumpărătorul s-a comportat faţă de terenul “cumpărat” ca un adevărat proprietar, din punct de vedere legal acestuia i-a lipsit înscrisul care să demonstreze că şi în acte este un adevărat proprietar.

Tocmai situaţiile mai sus descrise reprezintă “temeiul”, “motivarea în fapt” a acţiunilor declanşate de “cumpărătorii” din chitanţele de mână pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra imobilelor-terenuri prin uzucapiune.

Pe cale de consecinţă, uzucapuiunea (prescripţia achizitivă) se întemeiază pe faptul posesiei îndelungate a unui imobil-teren. Reţinem însă că, pentru a produce consecinţe juridice, legiuitorul a arătat că nu este suficientă o simplă posesie, ci este necesar ca posesia exercitată să fie una utilă.

Aşadar, uzucapiunea (prescripţia achizitivă) este modul de dobândire a proprietăţii (sau a altor drepturi reale), prin posedarea neîntreruptă (a imobilului) în termenul şi condiţiile prevăzute de lege.

Uzucapiunea poate fi invocată atât pe cale de acţiune în justiţie (prin cerere de chemare în judecată), dar şi pe cale de excepţie.

Pentru a putea opera uzucapiunea mai este necesar ca bunurile imobile (terenuri) să se afle în circuitul civil, ceea ce înseamnă că bunurile nu trebuie să fi fost declarate inalienabile. Având în vedere acest aspect, reţinem că bunurile ce fac parte din domeniul public sunt inalienabile şi, deci, nu pot fi uzucapate, spre deosebire de bunurile din domeniul privat al statului sau al unităţilor administrative-teritoriale (al consiliilor locale) care nu sunt inalienabile şi, pe cale de consecinţă, pot fi uzucapate, adică poate fi obţinut dreptul de proprietate asupra acestora prin uzucapiune.

Evident, poate fi obţinut dreptul de proprietate asupra imobilelor-terenuri prin uzucapiune şi prin acţiune formulată împotriva unei persoane fizice, mai precis împotriva fostului proprietar sau moştenitorilor acestuia.

Care este principalul efect al uzucapiunii?

Prin împlinirea uzucapiunii se naşte dreptul de proprietate al “cumpărătorului” / al uzucapantului şi, concomitent, se stinge dreptul de proprietate al “vânzătorului” / al fostului proprietar.

0

ZBURLEA a răspuns:
5 Sep 2018
  • PREMIUM INVEST CONSULTING S.R.L
  • Director Vanzari
  • Bucuresti

Prin procura de vânzare a unui apartament, proprietarul imobilului (mandantul) o poate împuternici pe o altă persoană (mandatar) să vândă apartamentul în cauză la un preț care, după caz, mandatarul îl va negocia în favoarea mandantului, va putea fi limitat la o anumită valoare sau indicat expres în procură.

Împuternicirea se poate realiza la orice notariat din România sau, în cazul cetățenilor români aflați în străinătate, la consulatul din țara în care se află, situație în care nu mai este necesară apostila prevăzută de Convenția de la Haga.

0

ZBURLEA a răspuns:
5 Sep 2018
  • PREMIUM INVEST CONSULTING S.R.L
  • Director Vanzari
  • Bucuresti

Legea 70/2015 Art. 10
Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar între persoanele fizice, altele decât operaţiunile de încasări şi plăţi realizate prin intermediul instituţiilor care prestează servicii de plată autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum şi cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi, se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacţie. Sunt interzise încasările şi plăţile fragmentate în numerar pentru tranzacţiile mai mari de 50.000 lei, precum şi fragmentarea unei tranzacţii mai mari de 50.000 lei.

0

ZBURLEA a răspuns:
5 Sep 2018
  • PREMIUM INVEST CONSULTING S.R.L
  • Director Vanzari
  • Bucuresti

Un imobil ipotecat poate fi vândut cu acordul instituției creditoare (banca) care este titulara dreptului de ipotecă. Banca trebuie să dea acest acord în scris, din care trebuie să reiasă în mod explicit consimțământul instituției creditoare cu privire la înstrăinarea imobilului ipotecat., acord cu care vă veți prezenta la notariat pentru autentificarea contractului de vânzare-cumparare. .

0