Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 iul. 2009

Raiffeisen Bank va acorda credite prin Prima Casa de saptamana viitoare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Raiffeisen Bank va acorda credite prin programul Prima Casa de la inceputul saptamanii viitoare, dupa ce bancile vor semna o noua conventie cu Fondul de Garantare, in urma discutiilor de marti si cu premierul Emil Boc, a spus, pentru NewsIn, vicepresedintele Raiffeisen Bank, Razvan Munteanu.

„In conditiile in care vom semna o noua conventie cu Fondul de Garantare (pentru IMM, n.r.) la finalul acestei saptamani, cel mai probabil ca Raiffeisen va incepe sa dea credite de la inceputul saptamanii viitoare. Am inceput deja sa analizam unele cereri pentru credite”, a spus Razvan Munteanu, responsabil cu divizia de retail a bancii.

Bancile implicate in programul Prima Casa au discutat, marti, cu reprezentanti ai FNGCIMM si cu premierul Emil Boc pentru a aduce modificari conventiei din program.

Potrivit reprezentantului Raiffeisen Bank, bancile vor semna, cel mai probabil pana la finalul acestei saptamani, o noua conventie cu FNGCIMM.

„Modificarile nu sunt foarte vizibile, dar au fost gasite unele modalitati prin care putem verifica daca imobilul este sau nu asigurat si cum facem sa transferam ipoteca”, a explicat Munteanu.

El a adaugat ca, prin noul document, ipoteca instituita asupra proprietatilor vandute prin „Prima Casa” va fi legala, nu conventionala, asa cum era prevazut in documentul initial.

Ipoteca de tip conventional presupune un contract intre parti si le-ar permite bancherilor sa recupereze mai repede banii de la fondul de garantare in cazul executarii silite, in timp ce ipoteca legala presupune ca totul sa se rezolve in instanta, ceea ce face ca bancile sa-si recupereze mai greu banii.

Modificarile conventiei se vor aplica si contractelor semnate deja de banci, prin incheierea unor acte aditionale. Din cele 20 de banci inscrise in programul „Prima Casa”, 12 au semnat deja conventii cu FNGCIMM, insa dintre acestea doar doua au acordat deja credite.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe