“Rechinii imobiliari”, sustinuti de consilieri

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 27 Septembrie 2009, Ultima actualizare: 27 Septembrie 2009

“Este haos in Capitala. Planurile urbanistice zonale se aproba in functie de interesele financiare ale fiecaruia. Nu se tine cont de nicio reglementare”, arata presedintele Asociatiei “Salvati Bucurestiul”, Nicusor Dan, care incearca sa explice astfel situatia creata recent la Primaria Capitalei si care a culminat, la finele saptamanii trecute, cu amenintari cu moartea lansate de mafia imobiliara la a dresa mai multor consilieri.

“De foarte multe ori, imobilele nouaparute in zonele protejate nu urmaresc decat interese speculative – legate de cresterea valorii terenului – si nu iau deloc in considerare faptul ca resursele culturale sunt distruse”, se arata in raportul Comisiei.

Oprescu, pe urmele lui Videanu: liber la “turnuri”

Nici edilii orasului nu sunt straini de aceste afaceri imobiliare. Dupa ce o serie intreaga de “turnuri” au fost avizate de consilieri si de comisiile de urbanism ale Primariei Capitalei, in mandatul lui Adriean Videanu, “jaful” a continuat si dupa venirea lui Sorin Oprescu la “carma orasului”.

Doar un exemplu: in vara acestui an, consilierii generali au aprobat ridicarea unui bloc-turn inalt de 120 de metri, pe Bulevardul Poligrafiei, din sectorul 1. Beneficiarul: societatea CDIA Management SRL.

Costica Constanda – proprietar in acte, expropriat prin lege

Un alt “mare castigator” al sedintei extraordinare a Consiliului General al Capitalei ar putea fi omul de afaceri Costica Constanda. Asta, in conditiile in care si consilierii PSD ar fi de acord sa aprobe planul urbanistic zonal de care acesta are nevoie pentru ridicarea unui complex imobiliar in Satul Francez, intr-una dintre zonele rezidentiale ale Capitalei.

onstanda este insa investitorul care a starnit nu doar cele mai mari controverse, dar si cele mai rasunatoare scandaluri in sedintele de consiliu – ultimul chiar la finele saptamanii trecute.

El a devenit cunoscut publicului larg cu mai bine de sase ani in urma, cand Traian Basescu, pe atunci primar general al Capitalei, a semnat un document in baza caruia Constanda primea 3,3 hectare din Parcul Bordei, in schimbul unei suprafete similare in Satul Francez.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe