Revine apetitul pentru lux: un investitor spaniol „sondează” piața cu un imobil tip vilă lângă Herăstrău (FOTO)

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Lifestyle
Publicat pe: 17 Octombrie 2014, Ultima actualizare: 31 Octombrie 2014

Lucrările de construcție au demarat deja și au ca termen de finalizare luna iunie a anului viitor.

Dezvoltatorul de origine spaniolă Grup Volumetric a lansat, în cadrul ediției de toamnă a Târgului Imobiliar Național (tIMOn), primul său ansamblu rezidențial din Capitală – o investiție pe segmentul rezidențial de lux, în valoare de 1,55 milioane de euro.

Ficusului Rezidential 4

Situat în zona de nord a orașului, în apropiere de parcul Herăstrău, Ficusului Rezidențial este un condominium format din 12 unități locative. Lucrările de construcție au fost demarate pe data de 14 octombrie 2014 și au ca termen de finalizare luna iunie a anului viitor. De managementul dezvoltării noului proiect se ocupă compania de consultanță RealTime, în vreme de managementul tehnic este asigurat de Vitalis. „Ficusului Rezidențial este proiectul nostru pilot pentru București, intenționăm să fie primul dintr-o serie lungă de astfel de proiecte. Credem în România, avem planuri pe termen lung aici”, spune Jordi Sans Domenech, președintele diviziei de real estate pentru Europa din cadrul Grup Volumetric.

Primii cumpărători vor putea beneficia de promoția de lansare a ansamblului Ficus Rezidențial, ce presupune o reducere de 5% din prețul apartamentului, plus o boxă de depozitare gratuită, la subsol.

Ficusului Rezidential 1
Ficusului Rezidential 2
Ficusului Rezidential 3

Penthouse cu aproape 150 de metri pătrați de terasă
Potrivit Cristinei Roșca, managing partner RealTime, imobilul va fi ridicat pe un teren de 833 de metri pătrați, situat pe strada Ficusului. Compania a optat pentru o dezvoltare tip vilă (S+P+2+M+Pod) pentru a se încadra în „peisajul” arhitectural al zonei. Ansamblul este format din două apartamente bicamerale, șapte unități locative tricamerale, două cu patru camere și un penthouse tip duplex. „Avem deja o rezervare la trei camere și discuții pentru cele două unități de două camere”, notează reprezentanta RealTime.

Suprafețele totale construite ale apartamentelor sunt cuprinse între 81,5 și 333 de metri pătrați, în vreme ce suprafețele utile (fără pereți și balcoane/terase) variază între 55 de metri pătrați și 230 de metri pătrați. Prețurile încep de la 109.000 de euro (+TVA), pentru un apartament cu două camere, și ajung până la 303.000 de euro (+TVA), pentru penthouse-ul din cadrul ansamblului. Acesta din urmă este situat la etajul al treilea al imobilului și include și zona de loft (pod), precum și două terase, în suprafață cumulată de 147 de metri pătrați. Toate locuințele sunt decomandate și dispun de câte o boxă de depozitare (cu suprafețe cuprinse între 4,43 și 7,70 de metri pătrați), ale căror prețuri ajung la 3.000-4.000 de euro. Locatarii au acces la 14 locuri de parcare, în curtea imobilului.

Ficusului Rezidential 10
Ficusului Rezidential 11
Ficusului Rezidential 5

Apartamente „la gri” pentru clienți cu pretenții
Structura de rezistență a ansamblului Ficusului Rezidențial este realizată din beton armat, în timp ce zidăria (inclusiv pereții interiori despărțitori dintre apartamente și camere) – din cărămidă Porotherm. Gips-cartonul a fost evitat în totalitate, cu excepția placării tavanelor, iar izolația termică este realizată atât la interior, cât și la exterior, precizează reprezentanții companiei dezvoltatoare. Apartamentele vor fi predate „la gri”, astfel încât cumpărătorii să aibă deplină libertate în amenajare. Genul de public țintit de acest proiect este, în general, destul de pretențios în privința finisajelor, explică reprezentanta RealTime. Locuințele vor avea podelele la stadiul de șapă, pereții tencuiți și vopsiți în alb, centrală termică individuală, sistem de încălzire (cu radiatoare montate), tâmplărie exterioară din PVC cu geam tripan, ușă metalică la intrare, instalații electrice și sanitare, pregătirea pentru aparatele de aer condiționat.

Divizia de real estate a Grup Volumetric este prezentă pe piețele din Spania, Franţa, Polonia, Ungaria şi, din anul 2007, în România. Două proiecte dezvoltate pe plan local sunt Privilegio Brașov (un ansamblu de 156 de locuințe, finalizat în anul 2011) și Spicului Retail Park Brașov. Din portofoliul Volumetric fac parte și un teren de circa 4.000 de metri pătrați în Pitești (destinat inițial dezvoltării unui ansamblu de 110 locuințe), precum și un lot de 5.300 de metri pătrați în Capitală, în apropierea parcului Carol (unde planurile prevăd ridicarea unui complex de 191 de unități locative).

Ficusului Rezidential 6
Ficusului Rezidential 7
Ficusului Rezidential 8
Ficusului Rezidential 9

Citește și: Design eclectic într-un penthouse de tip duplex din inima Bucureștiului

Părerile cititorilor
3 păreri
 • nicolescu liliana rodica

  Cred ca va puteti imbunatati ofertele, s-ar putea sa va fiu utila pentru ca sunt arhitecta cu experienta in proiectare si constructii si in plus mai stiu si cateva locatii extraordinare in zone rezidentiale privilegiate, cu suprafete pana la 10 ha

 • maria dulhan

  buna ziua ,,,sa mi fie cu iertare da nu stiu cine va face conceptul ca n am vazut ceva mai fara functionalitate si mai meschin ca cele de mai sus..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si mai sunt si de luxxx!!! camere in care nu ai un minim spatiu de depozitare …liwing cu masina de spalat la vedere ,,,canapele cu spatele spre intrare si cu 2m pana n tv….cine spuneti ca sunteti????!!!!!

 • Laurentiu

  Buna ziua,
  La ce pret se ridica cel de 3 camere?
  Aveti si o localizare GPS a imobilului?
  Cu stima,
  Laurentiu Bujor

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe