Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 feb. 2010

Romania Invest: 40 mil euro pentru achizitia de apartamente in faza de proiect

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Fondul de investitii norvegian Romania Invest a comunicat joi ca va aloca in acest an pana la 40 mil. euro pentru achizitia de rezidentiale pe piata romaneasca, decizie luata ca urmare a rezultatelor organizatiei de vanzari in 2009 si a nivelului preturilor apartamentelor in prezent, relateaza NewsIn.

Fondul de investitii norvegian Romania Invest a comunicat joi ca va aloca in acest an pana la 40 mil. euro pentru achizitia de rezidentiale pe piata romaneasca, decizie luata ca urmare a rezultatelor organizatiei de vanzari in 2009 si a nivelului preturilor apartamentelor in prezent.

„Dupa patru ani de existenta pe piata romaneasca si dupa aproape un an de la deschiderea organizatiei de vanzari Be Igloo, fondul de investitii norvegian a hotarat ca Romania este o piata buna si sigura pentru investitii, motiv pentru care va aloca aproximativ 40 milioane de euro pentru achizitia de apartamente off plan (in faza de proiect – n.r.), in masura in care vor gasi apartamente potrivite pentru achizitie”, se arata in comunicatul trimis joi de companie.

Aceasta suma va reprezenta avansurile ce vor fi platite la semnarea antecontractelor, pe parcursul anului in curs.

Potrivit companiei, cautarile de proiecte au inceput, dar suma va fi investita doar pe masura ce se vor gasi apartamente care sa indeplineasca toate criteriile de achizitie.

Avem incredere in piata romaneasca si in puterea de cumparare a romanilor, dar si in metodele noastre de vanzare a locuintelor.

Consider ca Romania este, in continuare, o tara cu potential de dezvoltare si ca activitatea fondului in aceasta tara poate fi extinsa pe mai multi ani decat preconizasem initial.

Am inaintat consiliului din Norvegia rapoartele noastre privind vanzarile si nevoile populatiei asa cum le-au inregistrat oamenii nostri de vanzari, dar si pe cele legate de situatia pietei, de pretul actual al apartamentelor, de evolutia preconizata de analistii nostri pentru urmatorii ani si de nevoia de locuinte.

In urma tuturor acestor analize, s-a luat decizia unor noi achizitii”, a declarat Country Managerul Romania Invest, Bjorn Hauge.

Organizatia de vanzari Be Igloo si-a inceput activitatea in Romania in urma cu un an.

Compania a vandut si livrat in anul trecut 45 de apartamente complet finalizate si alte 10 de la inceputul acestui an.

Fondul de investitii norgevian Romania Invest, infiintat in ianuarie 2006, are, in prezent, un portofoliu de aproximativ 800 de apartamente in sapte proiecte imobiliare din Capitala. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe