Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 mai 2010

Romania, pe primul loc in UE dupa ritmul anual de scadere a constructiilor

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in martie cu 23,1% fata de martie 2009, in timp ce, fata de luna februarie, constructiile au crescut cu 2,3%, marcand cel mai mare declin din UE, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat si preluate de NewsIn.

constructii ueAlte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in martie in Bulgaria (-20,9%), Slovenia (-19,7%) si Cehia (-19,1%), in timp ce Marea Britanie si Germania au fost singurele tari din UE care au inregistrat o crestere anuala a constructiilor, de 9,2%, respectiv 2,6%, conform raportului biroului european de statistica.

Raportat la luna februarie, constructiile s-au diminuat semnificativ numai in Suedia (-0,4%), in timp ce Germania, Ungaria si Cehia au inregistrat cele mai mari cresteri la nivel european, cu 26,7%, 5,5% si respectiv 4,7%.

Alte zece state europene au inregistrat cresteri in sectorul constructiilor in luna martie, fata de februarie 2010.

Raportat la luna martie 2009, constructiile din luna martie anul acesta au scazut cu 5,2% in zona euro si cu 2,4% in blocul comunitar.

Constructiile de cladiri au inregistrat in martie o crestere lunara de 7,3% in UE si de 9,5% in zona euro, dupa ce in februarie s-au inregistrat scaderi de 5,3%, respectiv 7,6%, in timp ce constructiile de inginerie civila au crescut in a treia luna din 2010 cu 2,1% fata de februarie in UE si cu 1% in zona euro, dupa scaderile din februarie, de 3,1% in UE, respectiv 5,3% in zona euro.

Raportat la martie 2009, constructiile de cladiri din zona euro au scazut in martie 2010 cu 2,5%, si cu 1,3% in blocul comunitar, dupa ce in februarie 2010 s-a inregistrat o scadere de 14,9%, respectiv, 11% fata de februarie 2009.

Constructiile de inginerie civila au scazut in a treia luna din 2010 cu 13,8% in zona euro si cu 4,2% in blocul comunitar, dupa ce in februarie, scaderile au fost de 14,2%, respectiv 4,5%, fata de aceeasi luna a anului trecut.

Productia de materiale de constructii ajustata la variatiile sezoniere a crescut in martie cu 7,6% in zona euro si cu 6,8% in UE, fata de februarie 2010, in timp ce in luna precedenta, productia scazuse cu 7,2% in zona euro si cu 5,3% in blocul comunitar.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe