România, pe primul loc în UE la scăderea construcţiilor

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 19 Iulie 2010, Ultima actualizare: 19 Iulie 2010

Între mai 2009 şi mai 2010, România a înregistrat cel mai mare declin al producţiei din sectorul construcţiilor, în valoare de 20,2%, potrivit unei analize a Eurostat.

Pe locul al doilea în clasament se situează Spania, cu o scădere de 18,9%, urmată de Bulgaria, cu un declin de 16,6%.

Pe de altă parte, printre statele care au înregistrat în această perioadă o creştere a producţiei din sectorul construcţiilor se numără Marea Britanie, cu un plus de 10%, Olanda, cu un avans de 5,7% şi Germania, cu 3,8%.

Dintre cele 14 state luate în considerare de analiza Eurostat – în celelalte 13 datele din construcţii nu sunt încă disponibile -, 10 au înregistrat o scădere a pieţei construcţiilor, iar patru au avut un trend ascendent.

La nivelul UE, producţia din acest sector a cunoscut o scădere anuală de 2,4%, în vreme ce declinul în zona euro a fost de 6,3%.

Declin de 1% în zona euro
România ocupă primul loc la capitolul scăderi şi în ceea ce priveşte evoluţia înregistrată în mai faţă de aprilie 2010.

Astfel, piaţa autohtonă a înregistrat o scădere a producţiei de 6,6%, urmată fiind de Slovacia, cu 5,6% şi Germania, cu 2,3%.

Pe o traiectorie ascendentă s-au situat Republica Cehă, cu un plus de 7,2%, dar şi Polonia şi Olanda, ambele cu un avans de 3,7%.

În perioada menţionată, producţia din construcţii a scăzut în şapte ţări, a crescut în şase şi a rămas la acelaşi nivel în Franţa. Scăderea a fost de 0,6% la nivelul UE şi de 1% în zona euro.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe