Romanii se inghesuie sa depuna dosare “Prima Casa” pana pe 15 februarie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 29 Ianuarie 2010, Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2010

De teama ca dupa 15 februarie nu se vor mai incadra in prevederile programului “Prima Casa”, multi romani se grabesc in aceste zile sa isi depuna dosarele la banci ca sa ia un credit pentru o locuinta cu garantia statului.

Recent, Executivul a adoptat o hotarare care prevede ca, pentru a putea beneficia de programul “Prima Casa”, solicitantii trebuie sa aiba antecontractele de vanzare-cumparare incheiate pana in data de 15 februarie 2010, inclusiv.

“Comparativ cu lunile din toamna anului trecut, acum se incheie mai multe tranzactii, pe baza programului “Prima Casa”. Dupa 15 februarie, programul guvernamental va continua, dar va fi modificat, iar oamenii se tem ca nu se vor mai incadra in noile conditii.

Guvernul a anuntat ca doreste sprijinirea achizitiilor de locuinte noi, iar pana acum cele mai multe tranzactii au fost pentru locuintele vechi”, a declarat reprezentantul unei agentii imobiliare.

Ridicarea plafonului garantat de stat la valoarea vehiculata de 80.000 de euro le ofera romanilor posibilitatea de a se orienta spre apartamente noi.

“Imbunatatirea programului Prima Casa va inlesni tranzactionarea apartamentelor noi. Noi vom continua sa oferim locuinte de calitate foarte buna la preturi competitive.

Clientii vor avea astfel sansa sa achizitioneze apartamente cu suprafete mai mari, comparativ cu anul trecut, care sa se plieze si mai mult pe nevoia de spatiu a unei familii”, a declarat Asher Lax, director de vanzari la Adama.

De altfel, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anuntat ca va continua primirea si analizarea dosarelor de garantare pe tot parcursul anului, pana la epuizarea plafonului realocat anului 2010, de aproximativ 500 milioane euro.

“Conditia impusa de lege pentru eligibilitatea dosarului de garantare este ca antecontractele de vanzare-cumparare sa se incheie in forma autentica sau sub semnatura privata, cu data certa pana la 15 februarie 2010”, au anuntat oficialii FNGCIMM.

Atentie la antecontractele de vanzare-cumparare

Oficialii FNGCIMM au sugerat beneficiarilor programului sa negocieze in antecontractele de vanzare – cumparare un termen de minim 65-75 de zile pana la finalizarea tranzactiei.

Pentru rezolvarea rapida a solicitarilor de garantare, prin eliminarea neconcordantelor, oficialii fondului au mai sfatuit beneficiarii sa fie atenti la coincidenta intre datele proprii de identificare din buletine/cartea de identitate, precum si datele de identificare ale vanzatorului si ale locuintei in toate documentele depuse, respectiv: antecontractul de vanzare/cumparare, declaratia pe proprie raspundere; extrasul de carte funciara, titlul de proprietate, raportul de evaluare.

Pana acum FNGCIMM a aprobat peste 12.000 garantii in cadrul Programului “Prima Casa”, in valoare de peste 500 milioane euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe