Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 sept. 2009

Se construieste din ce in ce mai putin

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale din luna august a anului curent a fost de 4.652, in scadere cu 23,2% fata de luna august 2008 si in crestere cu 3% fata de luna anterioara, potrivit datelor transmise, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS).

August 2009 comparativ cu august 2008

In luna august 2009 s-au eliberat cu 1.405 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante au fost in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-344 autorizatii), Nord-Vest (-257 autorizatii), Nord-Est (-243 autorizatii) si Sud-Muntenia (-194 autorizatii).

August 2009 comparativ cu iulie 2009

In luna august 2009, s-au eliberat 4.652 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 64,0% sunt pentru zona rurala.

Potrivit datelor INS, se evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in cinci regiuni de dezvoltare, respectiv Nord-Est (+136 autorizatii), Sud-Muntenia (+52 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+45 autorizatii), Sud-Est (+33 autorizatii) si Vest (+32 autorizatii).

In celelalte regiuni de dezvoltare s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

Ianuarie – august 2009 comparativ ianuarie – august 2008

In primele opt luni ale acxestui an s-au eliberat 33.034 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 20,0% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-2.376 autorizatii), Sud-Muntenia (-1.281 autorizatii), Centru (-1.043 autorizatii) si Nord-Est (-1.039 autorizatii).

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe