Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Florin BN a întrebat

Se poate bloca o colaborare imobiliara?

publicat pe 14 Sep 2018 in categoria Investiții

Buna ziua! Sa zicem ca eu reprezint un investitor(cumparator) si am un prieten care are la randul sau cunostinte care vand proprietati de care clientul meu este interesat.Clientul meu cumpara una din ele si imi achita comisionul.Ce pot face eu daca prietenul meu ia legatura cu clientul meu si vinde celelalte proprietati fara stirea mea?As putea face un contract prin care cel pe care il reprezint sa nu poata cumpara nimic fara stirea mea?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
Florin BN a răspuns:
17 Sep 2018

Va multumesc pentru raspunsul detalia doamna Anca Toma.Problema este ca ar exista posibilitatea ca respectiva cunostinta sa vada cine e investitorul sa vanda o proprietate a unui client de-al sau cu ajutorul agentiei mele,ca mai apoi restul sa i le vanda el direct clientului meu.
Asta e problema,daca as putea face ceva ca el sa nu ii poata vinde reprezentatului.

Raporteaza

0

avatar
proprietar a răspuns:
17 Sep 2018
  • imobiliare.ro

Vom incerca sa aducem cateva lamuriri la intrebarea dumneavoastra, insa va sfatuim din nou ca, inainte de orice demers, sa consultati un specialist (consilier juridic / avocat), numai acesta va poate sfatui corect, complet si legitim. In aceasta sectiune puteti obtine numai sfaturi informale si pareri, pe cand dumnevoastra aveti nevoie de informatii foarte detaliate, pe care numai un expert in stiinte juridice vi le poate oferi; expertii care publica aici au, marea majoritate, experienta in piata imobiliara (cu toate diviziunile acesteia) si nu in domeniul juridic in mod special.
Intre un investitor si persoana care il reprezinta (imputernicit) in vederea identificarii de oportunitati imobiliare se naste un raport juridic. Tot un raport juridic, dar cu alt continut, este si intre un reprezentant al unui investitor si o persoana care vinde proprietati imobiliare de interes. Elementele unui raport juridic sunt partile (in primul caz, investitorul si reprezentantul), continutul (toate drepturile si obligatiile pe care le au partile in acest raport) si obiectul raportului (in primul caz, am putea spune, cu titlu de exemplu, ca obiectul este identificarea de proprietati si prezentarea acestora beneficiarului / investitorului in schimbul unui comision). Mai multe informatii puteti gasi aici: https://legeaz.net/dictionar-juridic/continutul-raportului-juridic-civil
In relatia formala / contractuala cu investitorul, dar si cu acea cunostinta care vinde proprietati, puteti stabili clauze mai generale / cuprinzatoare sau mai restrictive, important este ca ambele parti sa le cunoasca, inteleaga si aprobe. Prin urmare, puteti trece intr-unul dintre contracte (fie in cel cu investitorul, fie in cel cu persoana care are in portofoliu proprietatile) sau in amandoua nu doar imobilul cu cele mai mari sanse de a fi achizitionat, ci si alte imobile pe care le prezentati si pentru care ati fi indreptatit sa solicitati o anumita conduita din partea partilor.
Ajungand la intrebarea finala - consideram ca un contract prin care reprezentatul isi asuma obligatia de a nu cumpara nimic fara stirea dumneavoastra ar fi abuziv, incalcand libertatile fundamentale recunoscute si prevazute de legislatia noastra, precum si de reglementarile internationale. Reluam insa recomandarea de a consulta un specialist in domeniul juridic, acesta va va lamuri si va va prezenta cele mai avantajoase variante contractuale.

Raporteaza

0