Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 sept. 2009

Senatorii blocheaza din nou ordonanta „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Plenul Senatului nu a reusit nici in sedinta de miercuri sa intruneasca numarul de voturi suficient pentru adoptarea sau respingerea proiectului „Prima Casa”, lege organica, dupa ce o situatie similara a avut loc si pe 7 septembrie, informeaza NewsIn.

In plenul de miercuri, pe ordinea de zi a fost inclusa reluarea votului pe proiectul de lege pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii Programului „Prima Casa„.

Supusa la vot, respingerea actului normativ a intrunit 24 de voturi pentru, 54 de voturi impotriva, o abtinere, numar insuficient.

Presedintele de sedinta, democrat-liberalul Alexandru Peres, a supus la vot proiectul de aprobare a OUG, care a intrunit 64 de voturi pentru, 23 impotriva, o abtinere, de asemenea insuficient.

Senatorii nu au reusit, pe 7 septembrie, sa intruneasca numarul de voturi necesare pentru aprobarea OUG privind programul „Prima Casa”, aceasta ordonanta intrand la categoria legilor organice pentru aprobarea carora este necesar un minim de 69 de voturi favorabile.

Desi raportul comisie sesizate in fond a obtinut 72 voturi pentru, 19 impotriva si 7 abtineri si a fost aprobat, proiectul de lege de aprobare a ordonantei a intrunit doar 67 de voturi in favoare, 9 abtineri si 20 impotriva.

Astfel, senatorii au votat proiectul de lege pentru respingere a ordonantei, dar nici acesta nu a primit numarul necesar de voturi.

In aceste conditii presedintele Senatului, Mircea Geoana a anuntat ca votul privind acest proiect „va trebui reluat intr-un proxim plen al Senatului”.

Senatul este prima camera sesizata.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe