Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 Aprilie 2010

Statul nu mai vrea sa plateasca cheltuielile cu resedinta Regelui Mihai

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 01 Aprilie 2010

RA-APPS asigura resedinta pentru doi fosti sefi de stat, Regele Mihai si Emil Constantinescu, singurul care suporta cheltuielile cu imobilul este fostul presedinte, iar Regia nu mai poate achita costurile de intretinere a Palatului Elisabeta, resedinta fostului suveran, din cauza crizei.

“De prevederile HG 478/2006 privind atribuirea destinatiei de resedinta pentru persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman, a unor imobile proprietate publica a statului aflate in administrarea RA-APPS, beneficiaza MS Regele Mihai si domnul Emil Constantinescu.

Singurul care suporta toate cheltuielile aferente intretinerii imobilului repartizat ca resedinta este fostul presedinte al Romaniei”, se arata in comunicat al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

In anul 2009, precizeaza comunicatul, RA-APPS a achitat 676.000 de lei pentru administrarea Palatului Elisabeta (energie electrica, gaze, apa, canal, telefon, bunuri mobile, de personal, dar si alte cheltuieli de intretinere a imobilului), iar pentru 2010 sunt estimate cheltuieli de 750.000 de lei.

“Tinand cont de situatia generata de criza economica pe piata imobiliara, RA-APPS are probleme, ca si ceilalti operatori economici de profil, fiind obligata sa isi restranga cheltuielile, inclusiv prin reduceri de personal, si nu isi mai poate permite suportarea unor cheltuieli pentru beneficiarii spatiilor din imobilele aflate in administrare”, argumenteaza SGG.

Institutia precizeaza ca, “avand in vedere conditiile economice actuale”, a solicitat RA-APPS o analiza pentru identificarea cheltuielilor “neeconomice” cu imobilele aflate in proprietatea statului roman si in administrarea Regiei.

Din analiza efectuata a rezultat ca unul dintre imobilele in aceasta situatie este Palatul Elisabeta, actuala resedinta a MS Regele Mihai. In comunicat se mai arata ca astfel de probleme au fost identificate si in cazul altor imobile.

Pentru reglementarea acestor situatii, SGG va propune un set de masuri, Guvernul urmeaza ia o decizie, iar RA-APPS va pune in aplicare masurile dispuse.

Secretarul General al Guvernului, Daniela Andreescu, a declarat joi pentru NewsIn ca solutiile luate in calcul in cazul Palatului Elisabeta sunt alocarea unei sume de la bugetul de stat pentru administrarea cladirii, plata utilitatilor de catre beneficiar – respectiv de Casa Regala – sau de catre o alta institutie a statului. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe