Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 Iunie 2010

Statul va plati mai multe polite de asigurare obligatorie a caselor, dupa masurile de austerite

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 20 Iunie 2010

Statul va plati mai multe polite de asigurare obligatorie a caselor pentru asistatii social, in conditile in care masurile de austeritate vor spori numarul acestora, in prezent fiind circa 400.000 de persoanelor asistate social la nivel national, a declarat pentru NewsIn presedintele PAID.

Potrivit legii, statul are obligatia sa achite politele de asigurare obligatorie a locuintelor pentru aceasta categorie.

“Randurile asistatilor social vor fi ingrosate, mai ales de cei care, in prezent, au un venit usor peste limita care i-ar include in aceasta categorie”, a mentionat presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.

Acesta a estimat ca, in prezent, 5% din cei aproximativ 8 milioane de proprietari de locuinte fac parte din categoria persoanelor asistate social, numarul acestora fiind de circa 400.000 la nivel national.

“In contextul actual economic, autoritatile locale ar putea avea probleme cu fondurile destinate acestor polite, motiv pentru care o parte dintre asistatii social ar putea ramane neasigurati. In acest caz, ei nu mai beneficiaza de ajutor de la stat in cazul in care se confrunta cu inundatii, alunecari de teren sau cutremur”, a precizat Bulugea.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Presedintele PAID a atras atentia ca proprietarii care nu isi asigura locuinta nu vor beneficia de niciun sprijin din partea statului in cazul in care le este distrusa casa in urma unei calamitati naturale.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, care este aplicata de primarul localitatii respective.

“Pot exista situatii in care primarii sa nu aplice aceasta amenda in cazul in care o parte dintre proprietarii localitatii respective nu se asigura.

In acest caz, dupa producerea unei calamitati naturale, nu vor primi despagubirile cuvenite de pana la 10.000 de euro sau pana la 20.000 de euro, desi prima de asigurare este una simbolica.

Insusi faptul ca proprietarul ramane neasigurat aduce repercursiuni mai grave decat aplicarea amenzii, pentru care legea nu face un scop in sine”, a explicat Bulugea.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe