Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 iul. 2009

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Moldova-Transilvania, gata peste 20 zile

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Iasi ca studiul de fezabilitate pentru autostrada care va face legatura intre Moldova si Transilvania va fi inceput in doua-trei saptamani, dupa care va fi identificata o solutie financiara pentru demararea proiectului.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Iasi ca studiul de fezabilitate pentru autostrada care va face legatura intre Moldova si Transilvania va fi inceput in doua-trei saptamani, dupa care va fi identificata o solutie financiara pentru demararea proiectului.

„Studiul de prefezabilitate exista, acum urmeaza sa facem un studiu de fezabilitate care va demara in doua-trei saptamani. In sase-sapte luni sper ca acest studiu sa fie gata, depinde si de ofertele pe care le vom primi pentru realizarea acestuia. Cu siguranta acest studiu va fi scump, pentru ca este vorba de o autostrada de 310 kilometri.

Probabil ca nu vom da toti banii anul acesta, pentru ca avem in total 50 milioane de lei alocati la acest capitol pe intreaga tara. Vom da in 2009 doar un avans”, a declarat Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a spus ca proiectul autostrazii Iasi-Targu Mures nu a fost abandonat si ca speculatiile ca Ministerul Transporturilor ar fi preocupat doar de autostrada Sudului sunt neintemeiate.

„Discutii exista in toata tara pentru a se realiza o autostrada prin localitatile respective. In 23 martie 2007, planul autostrazii Moldova-Ardeal a fost validat in Guvern cand ministru la Transporturi eram eu.

Dupa aceea, am dat drumul la studiul de prefezabilitate. Stiu ca altii au promis in campania din toamna trecuta ca proiectul va continua, dar in bugetul pe 2009 fabricat de PNL nu era alocat niciun leu pentru aceasta autostrada.

Nici ideea ca Berceanu a furat autostrada pentru a o muta in Sud prin colegiul sau de la Craiova nu e adevarata.

Autostrada nu e ca un covor pe care l-am infasurat la Iasi, ca sa-l desfasor apoi in sud”, a afirmat Berceanu.

El a adaugat ca studiul de fezabilitate pentru autostrada Moldova-Ardeal este absolut necesar, pentru ca apoi sa se poata apela la banci pentru obtinerea de fonduri.

„Noi facem acum toate pregatirile. Doar dupa ce avem acest studiu finalizat, putem merge la Banca Europeana de Investitii, la Guvern sau sa ne gandim la concesionare. Este un traseu dificil de autostrada, sunt 300 de kilometri cu relief accidentat. Daca vom avea bani vom incepe lucrarile, dar daca nu vor fi, atunci macar sa fim pregatiti sa o bagam din 2013 pe fonduri europene”, a mai spus Radu Berceanu. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe