Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Smaranda Victoria a întrebat

Subevaluare imobil

publicat pe 20 nov. 2019 in categoria Cumpărători

Buna ziua, ma poate ajuta cineva in vederea gasirii unei solutii pentru o subevaluare de apartament?
Am facut un antecontract pentru un apartament facand rezervarea si dand cei 15% din creditul ce va urma a fi ipotecar, a venit evaluatorul si mi a subevaluat imobilul; eu fiind nevoita sa scot alti bani din propriul buzunar.
pot sa renunt in acest caz la antecontract si sa mi se restituie avansul ? rezervarea (500euro) nu se va restitui deoarece dezvoltatorul a precizat asta in antecontract si numai la neaprobarea creditului de banca cica se va restitui suma de 15%; insa sincer nu as mai vrea sa dau alti bani din buzunar. Ce solutie am ?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Smaranda Victoria a răspuns:
20 nov. 2019

Si practic asta devine o alta capcana prin care ma forteaza sa cresc avansul de la 15% la aproape 18% si sa cumpar imobilul altfel se vor pierde toti banii..Iar ulterior, sa fac un credit punte sa il vand pe asta care deja il cumpar la un pret supraevaluat de dezvoltator daca se reuseste si alte comsioane si evaluari si alte proiecte stagnate, multumesc pentru raspuns

Ionut Stancu a răspuns:
20 nov. 2019
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna ziua!

Din pacate, sunt ferm convins ca nu evaluatorul a subevaluat proprietatea ci dezvoltatorul a supraevaluat-o. Va sugerez ca, pe viitor, sa fiti putin mai precauta in deciziile pe care le luati cu privire la acceptarea unei rezervari in acest sens, inainte de a va documenta in privinta pretului de piata al unui imobil.
In situatia in care rezervarea / antecontractul / promisiunea de vanzare specifica in clar faptul ca, in cazul in care va razganditi in privinta imobilului pierdeti avansul achitat, nu aveti ce face.
Altfel, exista promisiuni bilaterale de vanzare care specifica si situatia in care, in cazul in care creditul bancar nu se acorda independent de vointa partilor (adica, atunci cand banca creditoare refuza acordarea creditului dintr-un anumit motiv), puteti solicita bancii o adresa in care sa mentioneze motivul pentru care refuza acordarea creditului si pe care sa i-o prezentati vanzatorului, NUMAI in cazul in care in promisiunea de vanzare a fost inserata clauza mai sus mentionata.
Va doresc mult succes!

  • Rating răspuns 4.33/5
  • 3 evaluări