Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 mart. 2010

Targul imobiliar Project Expo: locuinte de la 28.000 euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Apartamentele cu doua sau trei camere, dar si vilele au fost cele mai cautate la targul imobiliar Project Expo, care a avut loc in week-end, majoritatea vizitatorilor orientandu-se spre locuinte ale caror preturi ajung la 60.000-65.000 euro, au declarat pentru NewsIn organizatorii evenimentului.

Vizitatorii s-au aratat interesati si de ofertele companiilor, care construiesc la comanda, pe terenul clientului.

„Noi am prezentat niste oferte pentru constructii noi, cu proiectele incluse. Au fost foarte multi interesati, au spus ca preturile sunt acceptabile. Momentan nu s-a materializat nimic, insa am stabilit contacte si asteptam telefoane.

Majoritatea dintre ei asteptau sa vada ce se intampla cu programul Prima Casa”, a declarat pentru NewsIn Sergiu Lucian, directorul executiv al uneia dintre firmele de constructii.

Potrivit acestuia, cel mai mare interes a fost manifestat pentru unul dintre proiectele de casa care include trei dormitoare, living, bucatarie, dressing, o baie sau doua si garaj. Preturile vilelor construite variaza intre 50.000-75.000 euro, in functie de suprafata ocupata (intre 145 si 220 metri patrati).

Etapa a doua a programului Prima Casa ar putea incepe saptamana aceasta, imediat ce bancile si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vor semna documentele necesare.

La a doua etapa a programului Prima Casa au trimis oferte 21 de banci, valoarea totala a plafonului solicitat depasind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 milioane euro alocat pentru anul 2010.

Cea mai ieftina locuinta prezentata in cadrul targului a fost o garsoniera semifinisata de 40 metri patrati, situata in Berceni, zona Metrou IMGB, fiind scoasa la vanzare pentru suma de 28.000 euro.

In schimb, cel mai scump penthouse costa 399.000 euro si este situat pe Bulevardul Unirii, intr-un imobil construit in anul 1994.

Apartamentul are o suprafata de 240 metri patrati, se desfasoara pe doua nivele si cuprinde o terasa de 100 metri patrati.

Pretul apartamentului a fost redus de la suma de 1,2 milioane euro. Potrivit organizatorilor, in cadrul targului au fost deja programate sapte vizionari pentru apartamentul de lux.

La targul imobiliar au participat 40 de expozanti, care au prezentat 60 de proiecte imobiliare, majoritatea locuintelor fiind localizate in Bucuresti.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe